İnce'den Seçilme Yaşının 18'e Indirilmesiyle Ilgili Başbakan'a Eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek,...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Sen hangi holding patronunun torununa söz verdin? Holding patronunun torununa doğum günü hediyesi mi vereceksin?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı 35. maddenin kaldırılması ile ilgili sözleri nedeniyle eleştiren İnce, 2010 yılında 35. Madde'nin kaldırılması için kanun teklifi verdiklerini bildirdi. İnce, 12 Eylül 2011'de de tek imzalı ikinci bir kanun teklifi verdiklerini ancak bunun Meclis Başkanlığı'nda durduğunu ifade ederek, istenmesi halinde bu tekliflerin gündeme alınabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Açıklama sonrasında basın mensuplarının Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın 'daraltılmış seçim bölgeleri' ile ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine İnce, "Bu 90'lı yıllara geriş dönüş değil, bu 50'li yıllara geri dönüş olur. Sandıkta alamadıkları zaman ya savcı ile alacaklar ya da kanun çıkararak alacaklar." dedi.

Seçilme yaşının 18'e indirilmesi ile ilgili soruya da İnce, "Bu bir popülizmdir. Gençlerimizin çok hoşuna gidebilir ama Başbakan'a da şunu söyleyeyim, 'sen hangi holding patronunun torununa söz verdin? Doğum günü hediyesi mi vereceksin? Bir holding patronunun torununa?', 'Hangi fakir fukara çocuğu 18 yaşında milletvekili olabilir? 18 yaşında çocuk lisede fiilen öğrencidir.' Şu anda 18 yaşındaki gençler lisede fiilen öğrencidir. 'Oy gelsin de nereden gelirse gelsin.' İleri demokrasi böyle bir şey olsa gerek." diye konuştu.

Askerlerin oy kullanması ile ilgili de İnce, "Tabi neden olmasın, partili cumhurbaşkanı oluyorsa, partili genelkurmay başkanı da olmalıdır. Hatta bölüklere, hangi bölükten AKP'ye daha çok oy çıktıysa o bölüğün flamasına ampul eklenmelidir. Mümkünse birinci çıkan bölüğe gece nöbeti, bulaşık yıkama gibi görevler verilmemelidir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz