İnci Akü CLEPA Üyesi Oldu

İnci Akü, Avrupa Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği (CLEPA)’ne üye olan ilk Türk firması oldu. Böylece...

İnci Akü, Avrupa Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği (CLEPA)’ne üye olan ilk Türk firması oldu. Böylece şirket, 3 binden fazla üyesiyle otomotiv endüstrisinde önemli bir rol oynayan CLEPA'da Türkiye’yi temsil edecek.

Otomotiv tedarik zincirindeki bütün ürünleri ve hizmetleri dünya çapındaki üreticilere tedarik edebilen firmaların ve onları temsil eden sivil toplum kuruluşlarının üye olabildiği CLEPA, 1959’dan beri faaliyette. AB ülkelerindeki otomotiv yan sanayi dernekleri, onlara bağlı 3 binden fazla şirket ve 3 milyondan fazla çalışanı bünyesinde barındıran CLEPA'nın üyeleri arasında yerini alan İnci Akü, Avrupa pazarındaki temsil gücünü de arttırmış oldu.

Reklam
Reklam

İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Avrupa pazarında faaliyet gösteren kurumlar ve Birleşmiş Milletler tarafından da otomotiv yan sanayisi alanındaki konularda bilirkişi olarak kabul edilen CLEPA, ilgili taraflarla yapıcı diyalog geliştirebilen sivil toplum örgütü olarak konumlanıyor. Sektörün ihracat lideri olarak bu üyeliğin Avrupa pazarında bizim için yeni fırsatlar yaratacağına ve deneyimlerimizi Avrupa pazarı ile paylaşarak markamızı daha da güçlendireceğimize inanıyoruz. 50 yılı aşkın faaliyet gösteren bu kurumda Türkiye’yi temsil etmek, hem sektörümüz hem Türkiye adına gurur vericidir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: