"İnci Kefali" EMİTT Fuarı'nda Tanıtılacak

Van Valiliği, 24-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"nda (EMİTT), kentin tarihi ve kültürel

Van Valiliği, 24-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"nda (EMİTT), kentin tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra, inci kefalini de tanıtacak.

TÜYAP'ta, 17. kez düzenlenecek olan EMİTT Fuarı'na katılacak olan Vanlı turizmciler, hazırlıklarını tamamladı.

Fuara, Van Valiliği'nin öncülüğünde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile çok sayıda otelci ve seyahat acentesinin temsilcisi katılacak.

İzmir'de düzenlenen Travel Turkey Fuarı'nda olduğu gibi, EMİTT Fuarı'nda da uçan balık "inci kefali" tanıtılacak.

Reklam
Reklam

Fuarda, dünyada sadece Van Gölü havzasında yaşayan endemik inci kefali balığını ve balığın kutsal yolculuğunu, YYÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ve ekibi anlatacak.

Prof. Dr. Sarı, dünyada sadece Van Gölü havzasında yaşayan endemik inci kefalinin, Van Valiliği'nin 2013 yılı tanıtım etkinliklerinin odağına yerleştiğini belirtti.

Sarı, "Turizm fuarlarında, ürünleriyle kendini tanıtmaya çalışan iller arasında bulunan Van, doğal değerlerini odak noktası yaparak, yeni bir yaklaşım ortaya koydu" dedi.

Muhabir: Necat Hasar / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: