İncir Ağacı Kış Ayında Ikinci Meyvesini Verdi

Suluova ilçesinde bir çiftçinin bahçesindeki incir ağacı, yazın ardından ikinci meyvesini kış ayında vermesiyle şaşırttı.

Suluova ilçesinde bir çiftçinin bahçesindeki incir ağacı, yazın ardından ikinci meyvesini kış ayında vermesiyle şaşırttı. İlçenin Yeni Doğan Mahallesi Tersakan Caddesi'nde çiftçilikle geçimini sağlayan Hıdır Erol'a ait bahçedeki incir ağacı, kış ayında meyve vererek görenlerin dikkatini çekiyor. Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış ayında incir ağacının meyve verdiğine ilk defa şahit olduğunu söyledi. Evinin yanındaki 1 dönümlük bahçede meyve ve sebze yetiştirdiğini anlatan Erol, "Daha önce meyve ağacının üzerinde meyvesi varken ikinci ürünü verdiğini görmüştüm ama kış ayında incir ağacının meyveye durduğuna ilk defa şahit oldum" dedi. Yapraklarını dökmüş incir ağacında yeşil incirleri görenlerin şaşırdığını ifade eden Erol, şunları kaydetti: "İncir sıcak iklim meyvesidir. Bizim buraların iklimi yetişmesine uygundur. İncir ağacı normalde haziran ve sonraki aylarda olgun meyve verir. Kış ayı aralıkta meyve vermesi görülmüş şey değil. Yılda iki defa ürün vermesi beni çok şaşırttı. Normalde bu aylarda uykuda olması gerekir. İncir ağacının hem yaz ayında hem de kış ayında meyve verdiğini ilk defa gördüm. İncir ağacının yıl içinde ikinci meyve vermesi iyiye işaret değil. Çünkü kışın kar yağıp don olduğu zaman incir meyvelerini yakar, o zaman gelecek yıl meyve vermez." İncir ağacının sonbaharda kuruyarak dökülen yapraklarını eline alarak, ağacın yeni çıkan meyvesini gösteren Erol, bu şaşırtıcı olaya hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesinin neden olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: