İncir Festivali’nde Yağlı Güreş Şenliği

Osmangazi Belediyesi tarafından Ovaakça Mesire alanında düzenlenen Bursa Siyah İncir Festivali, en güzel incir yarışması,...

Osmangazi Belediyesi tarafından Ovaakça Mesire alanında düzenlenen Bursa Siyah İncir Festivali, en güzel incir yarışması, yağlı güreş ve Hamiyet Konseri ile renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında düzenlenen incir yarışması ve güreş müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri, Başkan Mustafa Dündar tarafından verildi.

Bu yıl 14.’sü düzenlenen festival için Ovaakça mesire alanına gelen konuklar, gün boyu süren çeşitli etkinliklerle eğlendi. Festival kapsamında düzenlenen ve 96 güreşçinin katıldığı güreş müsabakaları kıyasıya bir rekabete sahne olurken, 67 incir üreticisinin katıldığı en güzel incir yarışması, jüri üyelerinin seçim yapmakta zorlandığı bir yarışma oldu.

Reklam
Reklam

Osmangazi İlçe Tarım Müdürü Hacı Dursun Yıldız başkanlığında üç kişilik seçici kurul tarafından renk, koku, tad ve çekirdek sayısı gibi farklı kategorilere göre değerlendirilen incir yarışmasında, 6 üreticinin incirleri eşit puanla finale kaldı.

Festival alanında devam eden yağlı güreş müsabakasına katılan güreşçilerin de yakından izlediği ve jüri üyelerinin birinciyi seçmekte oldukça zorlandığı incir yarışmasını, Selçukgazi köyünden katılan Burak Akbulut kazandı. Aynı köyden Ergün durmaz 2’inci, Ovaakça’dan Erdal Eser 3’üncü olurken, dereceye giren üreticilere ödüllerini, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan verdi.

ŞAMPİYONA KUPASINI DÜNDAR VERDİ

Ovaakça incir festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreşlere AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediye Başkan Yardımcıları Kenan Akan, Mehmet Çoban, Servet Büyükpoyraz ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Alanı dolduran yüzlerce güreş severin büyük bir heyecanla izlediği, kıran kırana geçen başpehlivanlık mücadelesinde Murat Aydoğdu, rakibi Fevzi Çakır’ı yenerek birinci oldu. Müsabaka sonunda başpehlivana kupa ve madalyasını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verirken, başkan yardımcıları Mehmet Çoban ve Servet Büyükpoyraz da dereceye giren güreşçilere madalya ve kupalarını vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz