"İncirlik Üssü" Meclis gündeminde

Ankara - CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, İncirlik Üssünün ABD tarafından İsrail'e acil silah yardımı amacıyla kullanıldığına ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Gazalcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Adana İncirlik Üssünün, ABD tarafından İsrail'e acil silah yardımı amacıyla kullanıldığı, sevk edilen silah malzemelerinin arasında F-16 uçaklarının bombaları, top mermileri, M-1 piyade silahı mermileri bulunduğuna ilişkin haberler yayınlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Bu konuda ABD ile Hükümet arasında bir anlaşma yapılıp yapılmadığının açıklanmasını isteyen Gazalcı, "Üssün kullanılmasına izin verilmiş midir? Eğer bu izin verilmişse; sizin Ortadoğu'da, İsrail saldırısını durdurulması için kamuoyunda yaptığınız, barış çağrısıyla çelişmiş olmuyor musunuz? İncirlik Üssünün savaş amacıyla
ABD tarafından kullanılması, ülkemizin komşularıyla ve dünya ülkeleriyle izlediği barış politikasını bozmaz mı? Bu durumun ortadan kaldırılması için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?" diye sordu.