İncirlik'teki Camiyle Ilgili Iddialar

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddialarıyla ilgili, çirkin saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, ABD kuvvetlerinin ülke topraklarını terk etmesi gerektiğini belirterek, Ortadoğu'da hangi İslam beldesinde bir zulüm varsa bu zulmün desteğinin bu üstten gönderildiğini savundu.

Bölgedeki tüm katillerin ve zalimlerin lojistiğinin de aynı üsten gönderildiğini ileri süren Çalık, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ezan susmasın, Kuran elden gitmesin, camilere, mescitlere bir zarar gelmesin' diye Çanakkale'de yatan 250 bin şehidin torunları olarak bu topraklarda Kuran'a, bayrağa, camiye yapılan bu saldırılara kayıtsız kalamayız. Katil ABD askerlerinin işgal ettiği farklı İslam ülkelerinde kutsallarımıza yönelik daha önce de bu tür alçakça saldırılarda bulundukları dünya kamuoyunun malumudur. Bu saldırılar her defasında cezasız kaldığı gibi ülkemizde yapıldığı iddia edilen bu olay cezasız kalmamalıdır."

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: