İncirliova Eğitim-Bir-Sen İlksan Adayını Tanıttı

Eğitim-Bir-Sen İncirliova Şubesi düzenlenen etkinlikte İLKSAN adayı Hacı Yıldız'ı kamuoyuna tanıttı.

Eğitim-Bir-Sen İncirliova Şubesi düzenlenen etkinlikte İLKSAN adayı Hacı Yıldız'ı kamuoyuna tanıttı.

Etkinliğin açılışında konuşan İncirliova Eğitim-Bir-Sen Bbaşkanı Tevfik Aksoy; "4+4+4 kesintili eğitim sisteminin, Eğitim-Bir-Sen olarak 18 Milli Eğitim Şurası'nda verdiğimiz önergeyle kamuoyu gündeminde yer almaya başladığını ifade ederek, yükseköğretim öncesi eğitim sürecinin 1+4+4+4 şeklinde 13 yıl olması yönündeki önergemiz kabul edilerek şura kararına dönüşmüştür. Gelinen bu noktada, 18. Milli Eğitim Şurası'nda sunduğumuz önergeyle, eğitim sisteminden vesayetçi dayatmaların temizlenmesine aracılık edecek yasal düzenlemeye dönüşmesine, bu suretle milletin talebi doğrultusunda demokratik, özgürlükçü ve sivil aklın ürünü bir eğitim sistemi modelinin hayata geçirilmesine hem öncülük hem de aracılık ettik. Sonuç itibariyle 4+4+4 eğitim sistemi modeli, doğrudan millete ait bir öneri olarak ortaya çıkmış ve kanunlaşmıştır. 12 Eylül referandumu öncesi toplu sözleşmeyi anayasa değişikliği paketine koyduran, referanduma destek veren tek konfederasyon Memur-Sen'dir. Eğitim-Bir-Sen de, bu konuya verdiği destek ve yaptığı alan çalışmaları ile sendikacılık tarihine geçmiştir. Toplu sözleşme sürecinde Memur-Sen olarak taleplerimizi muhataplarımıza iletebilmek için alanlarda olacağız. Mayıs ayının ilk haftasında Büyük Ankara Eylemiyle haklı taleplerimizle meydanlarda buluşacağız" dedi.

Reklam
Reklam

İncirliova İLKSAN delege adayı Hacı Yıldız da, şunları söyledi: "İLKSAN maalesef yılların getirdiği işin uzmanı olamayan kabiliyetsiz ve bu konuda uzman olmayanlar tarafından batmış bir sandık durumuna düşürülmüştür. Eğitimcilerin işi Eğitim'dir. Ekonomi profesyonellik gerektiren ciddi bir alandır. Üyelerinden alınan paralarla bankacılık sektörü ile anlaşıp bireysel emeklilikle oyalamak, bir üyeden alıp diğer üyeye dağıtmak dayanışma sandığı mantığına uymaz. 275 bin üyeden ortalama her ay 30 TL zorunlu aidat kesen ve yıllık 90 milyon TL'nin üzerinde sadece aidat geliri olan İLKSAN maalesef batmış durumdadır. on günlerde darbecilerin yargılanmasından anlıyoruz ki, bu millete zulüm yapanın yanına kar kalmıyor kalmayacak, İLKSAN'da da bu milletin malını talan edenlerden hesap sorulacak günler yakındır. 28 Nisan da yapılacak İLKSAN seçimleri, üyelerin alın terini heba edenlerden hesap sormak için önemli bir fırsattır. Yapılan talanın hesabını sormak için, Zorunlu üyeliğe hayır demek için, Hak sahiplerinin haklarını korumak için, İLKSAN'ı fesh etmek için, Üye olan tüm Eğitim Çalışanlarını İLKSAN bataklığından kurtarmak için tüm üyelerden sandığa giderek bizi desteklemenizi istiyoruz"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: