Indıana Sanayi Odası Danışmanı Prof. Sözüöz, Gaziantep'te İncelemelerde Bulundu

Bir dizi ziyaret ve Amerika Birleşik Devletleri Indiana Eyaleti'nde yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapmak...

Bir dizi ziyaret ve Amerika Birleşik Devletleri Indiana Eyaleti'nde yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapmak üzere Gaziantep'e gelen Indiana Sanayi Odası Danışmanı Prof. Dr. Necati Sözüöz, bölgede incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Necati Sözüöz, İndiana Eyaleti'ndeki yatırım fırsatları hakkında yaptığı bilgilendirme toplantısında, özellikle Munice kentinde uygun teşviklerden ötürü dış kaynaklı 37,5 milyar dolarlık yatırım yapıldığını, kentin Amerika'da büyük otoyollarının kavşak noktası konumunda olduğu için, büyük pazarlara yakın olduğunu söyledi. Enerji ücretlerinin düşük olmasından dolayı üretim maliyetlerinin düşük olduğundan bahseden Sözüöz, yatırım teşvik oranlarının ve eyalet vergisinin düşüklüğünü anlattı. Toplantıya katılan Gaziantep’in önemli girişimcilerini, 6. Organize Bölgesi'ni Indiana'ya açmaya davet etti.

Reklam
Reklam

Toplantının ardından Prof. Dr. Sözüöz, Işık Ahşap üretim tesislerini büyük bir hayranlıkla gezdiğini belirterek, "Yurt dışındaki birçok sanayi topluluğuna Türkiye sanayisi üzerine danışmanlık yaptığımdan ötürü, Türkiye’de birçok sanayi kuruluşunu ziyaret etme fırsatı buldum. Ancak sektörüne rağmen Türkiye’de bu kadar temiz, bu kadar düzenli bir üretim tesisi göremedim. Işık Ahşap, ürünlerinde yansıttığı kalitesi ve satış sonrası hizmetlerinde sunduğu özeni, üretim tesislerinde böyle bir düzen kültürünü uygulayarak oluşturduğu aşikar. Türkiye’de böyle bir tesis gördüğüm için göğsüm kabardı. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar nezdinde tüm Işık Ahşap ailesini tebrik ediyorum" dedi.

Işık Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar'a da ABD’de yatırım fırsatlarıyla ilgili detaylı bilgilendirme yapan Prof. Necati Sözüöz, özellikle Işık Ahşap'ın faaliyet gösterdiği; 'ahşap panel', 'panel kapak' ve 'profil' alanlarında ABD'deki özel teşviklerle ilgili sohbet etme imkanı buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: