İnebolu Ak Parti İlçe Başkanı’ndan Açıklama

AK Parti İnebolu İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, İnebolu’nun ortasından geçen çayın ıslah edileceğini söyledi.İnebolu ile...

AK Parti İnebolu İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, İnebolu’nun ortasından geçen çayın ıslah edileceğini söyledi.

İnebolu ile ilgili konular hakkında bilgi açıklamalarda bulunan Başkan Karamehmetoğlu, İnebolu’da turizm amaçlı başlatılan teleferik projesinin ön görüşmelerinin İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan tarafından yönlendirildiğini söyledi. İnebolu’nun Geriş Tepesine kurulabilecek olan teleferik tesislerinin sit alanı olduğundan İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ile görüş birliği içersinde olduklarını aktaran Karamehmetoğlu, kurulacak tesis içersinde kafeterya, prefabrik evler, park yollarının turizme etkilerinin büyük olabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

İnebolu’da bir Pazaryeri sorununun olduğuna dikkat çeken Başkan İsa Karamehmetoğlu, Pazaryerinde yol kenarına kurulan tezgahların önlem olarak BEDAŞ’ın bulunduğu binanın yanına taşınabileceğini belirterek, bunun ise ilere de en azından yol trafiğine büyük katkı sağlayabileceğini açıkladı.

Eğitim konusunda ihtiyaçları bildirilen okullara yardım yapıldığını anlatan Karamehmetoğlu, ilçe okullarına yardımlarının devam ettiğini ve bu kapsamda ilk etapta Atatürk İlkokulu ile İnebolu Lisesi’ne yardımlarda bulunulduğunu ifade etti.

Spor konusunda kentte iki farklı futbol takımının olmasının bazı sorunları da beraberinde getirdiğini dile getiren AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, “Büyük bir kent olsaydık bu durumun makul olabilirdi. Fakat 9-10 bin kişilik bir ilçede iki farklı kulübün olumsuz şartlar oluşturuyor” dedi.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan’ın da desteklediği ve Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen İnebolu’nun ortasından geçen çayın, 40 metre kadar daralmasının planlandığı ve ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Şu an itibariyle İnebolu Devlet Hastanesi’nin en acil gereksiniminin “Anestezi Uzmanı”na ihtiyaç olduğunu kaydeden Karamehmetoğlu, bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, hastanede halen 9 uzman doktor, 5 pratisyen hekimin bulunduğunu, bu kadronun sahile yakın ilçelerin sorularını karşılayacak kapasitede olduğunun altını çizdi.

İnebolu’ya açılan Sosyal Güvenlik Kurumu’nda Kastamonu’da görülecek tüm işlerin burada da yapılabileceğini anlatan Karamehmetoğlu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Doğanyurt, Küre ve İnebolu dahil olmak üzere sahil bölgesine hitap ettiğini söyledi. Vatandaşlar için büyük hizmetler sunan kurumların başında gelen SGK’nın hali hazırda iki memur açığının bulunduğunu ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Karamehmetoğlu, Ilgaz Tünelinin bitirilmesiyle birlikte Antalya Limanı’nın ve İnebolu Limanı’na bağlanacağını belirtti. Karamehmetoğlu, İnebolu Limanı’nın 150 bin dolarlık projesinin de tamamlanmasıyla birlikte yol ve liman sorununun kalmayacağını belirterek, Kastamonu’nun önünün açılacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yeni yapılacak İnebolu Hastanesiyle ilgili de bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, arsa sorunlarının İnebolu Belediyesi Başkanı Engin Uzuner’in katkılarıyla da halledildiğini belirterek, 50 yatak kapasiteli hastanenin İnebolu İlçe Özel İdare alanında yapılacağını hatırlatarak, projenin bakanlıkta olduğunu ifade etti.

Son olarak, her türlü işlerin ilçeye katkı sağlamak amacını güttüğünü ifade eden Karamehmetoğlu, ileriki günlerde de yeni projelerin devam edeceğini ifade ederek, İnebolu halkına yeni hizmet sunmaktan geri kalmayacaklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz