İnebolu Belediyesi'nin Fabrika Ihalesi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, "Yeni yatırımcı getirmek isteyen belediye başkanının yapacağı iş, yeni bir yer bulup ona

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, "Yeni yatırımcı getirmek isteyen belediye başkanının yapacağı iş, yeni bir yer bulup ona yeni yer temin etmektir" dedi.

İkinci Bahar Tekstil firmasına ait fabrikayı ziyaret eden Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrika binasının İnebolu Belediyesi tarafından ihaleyle başka bir firmaya kiralandığını hatırlatarak, ilçeye yatırımcı getirmek için uğraştıklarını, ancak Belediye Başkanı Engin Uzuner nedeniyle İnebolu'ya hiçbir yatırımcı getiremeyeceklerini savundu.

Reklam
Reklam

Sağlam yatırımcı bulmanın zor olduğunu ifade eden Gülşen, şöyle konuştu:

"Yatırımcının önünü açmak için her türlü teşvik yapılıyor. Mesele burada göç olmasın, buradaki gençlerimiz istihdam edilsin. 7 sene önce buraya gayretler sonucunda gelmiş bir firma var. Bugün bu firma bir şekilde zora sokuluyor. Belediyenin tabii ki kar etmesini isteriz. Ama burada çalışan 200 kişi ne olacak- En basiti burası birkaç ay boş kalacak. Ondan sonra birkaç ay da sektör değişikliğinden hazırlık safhası olacak. Yedi ay bu kişiler maaş ve sigorta alamayacaklar. Burada oturmuş bir istihdam var. Buraya yeni yatırımcı getirmek isteyen belediye başkanının yapacağı iş, yeni bir yer bulup ona yeni yer temin etmektir. Hazır burada kurulmuş bir düzeni bozmak, 200 kişinin çalıştığı bir düzeni bozmak mantığımıza uymuyor."

Gülşen, İnebolu'da yaşananların başka yatırımcıları da tedirgin ettiğini ifade ederek, yeni yatırımcılara yeni yer bulunması gerektiğini, bu şekilde ilçede istihdamın daha da artacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Mülkiyeti İnebolu Belediyesi'ne ait olan fabrikanın 24 Eylül'de yapılan kira ihalesine, mevcut kiracı ile başka bir firma katılmış, ihaleyi diğer firma kazanmıştı.

Muhabir: Kadir Yıldırım/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz