İnebolu Evleri, Yeniden Onarılıyor

Yöresel mimarisiyle şehrin kültürel ve tarihi dokusunu yansıtan İnebolu Evleri için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan ilk...

Yöresel mimarisiyle şehrin kültürel ve tarihi dokusunu yansıtan İnebolu Evleri için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan ilk adımlar atılıyor.

Kentin kültürünü sosyokültürel yaşam biçimini temsil eden İnebolu Evleri için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda Aşağıhatıpbağı Mahallesinde ikamet eden Adem Yılmaz’a ait evde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Restore çalışmasını gerçekleştiren Sıvacı Ustası Yaşar Alkan, “Yağışların olmadığı zaman sıva işlemlerinin 15 günde bitirilecek. Kentin kendini tarif edebilmesi ve tüm güzelliği ile sergileyebilmesinin yolu İnebolu evlerinden geçiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Şehir merkezinde ve mahalle aralarında restore edilmeyi bekleyen evlerin daha çok olduğunu belirten Alkan, yapılan girişimler sonucunda Aşı Boyalı Tarihi İnebolu Evlerin tekrar ayağa kaldırılabileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz