İnebolu’da Kilim Dokuma Kursu Açıldı

İnebolu’nun Kabalar Köyü İlköğretim Okulunda Okul Müdürü Şerafettin Özaydın ve öğretmenlerin girişimleri sonucu Kilim Dokuma...

İnebolu’nun Kabalar Köyü İlköğretim Okulunda Okul Müdürü Şerafettin Özaydın ve öğretmenlerin girişimleri sonucu Kilim Dokuma Kursu açıldı.

İnebolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kilim dokuma kursu, Kabalar İlkokulu Müdürü Şerafettin Özaydın ile öğretmenlerin köyde bulunan 4 adet dokuma tezgahı toplayarak okul bünyesine kazandırmalarıyla başladı. İlk etapta 13 kadın kursiyerin başladığı kursun açılışını Kaymakam Gökhan Görgülüarslan ile İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner yaptı. Kaymakam Görgülüaslan, “Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bu kursla vatandaşlarımızın daha donanımlı, kendilerine yeter, mümkünse de üreten insanlar haline getirilmesi için, eğitim camiası ve kurs idarecilerimiz ile müşterek açmış olduğumuz bu kursu beraber faaliyete geçiriyoruz. Ümit ediyorum başka kursiyerlerimiz olmak üzere bu işe gönül vermiş herkese hayırlı olur” dedi.

Reklam
Reklam

Okul bünyesinde açılan kursta, aynı köyde ikamet eden ve bu işi yıllardır yapan usta öğretici Feride Kalmukoğlu tarafından eğitim verecek. Kilim dokumayı çocukluğunda öğrenen usta öğretici Feride Kalmukoğlu, kilim dokuma işinden kazandığı para ile liseye giden çocuklarını okutuyor. Yaklaşık 3 ay sürecek olan kursta yöresel çul, kilim önlük, buzdolabı örtüleri vb. dokunacak. Kurs sonunda kursiyerlerin dokudukları ürünlerin tanıtımı Ankara, İstanbul, Bursa illerinde düzenlenen Kastamonu günleri etkinliklerinde yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz