İnebolu'da "Su Sporları, Su Ve Su Altı Araştırma Merkezi" Içinilk Adım Atıldı

İnebolu'da "Su Sporları, Su ve Su Altı Araştırma Merkezi" kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

İnebolu'da "Su Sporları, Su ve Su Altı Araştırma Merkezi" kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

İnebolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz bölgesinin ilk su sporları ve su altı araştırma merkezini İnebolu'da kurmayı planladıklarını söyledi.

Proje için kendilerine en büyük desteği Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın'ın verdiğini belirten Gültepe, "Yönetim kurulunda kararımızı aldık. Şimdi bu merkezin kurulmasına dayanak olan gerekçemizi hazırlıyoruz. Daha sonra onay için YÖK'e göndereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Milli Mücadele'ye katkısı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde İnebolu'nun ve İnebolulu denizcilerin yeri olduğunu kaydeden Gültepe, şöyle konuştu:

"İnebolu'nun fedakar denizcileri, Milli Mücadele'deki kahramanlıklarıyla İstiklal Madalyası'na layık görülmüştür. Ancak, bu denizci millet artık denizden kopuyor. Biz bu bağı tekrar kurmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Yönetim kurulu kararımızı YÖK onayladığı takdirde İnebolu'da bu merkezi açacağız. Burada, dalış, yelken, su altı araştırmaları, su ürünleri üretimi, balıkçılık, denizcilik, gemicilik gibi denizle ilgili her türlü faaliyeti yapmayı planlıyoruz."

Muhabir: Kadir Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: