İnebolu'da Suç Işleyen Çocuk Sayısında Artış

İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, ilçedeki çocuk suç oranının bir yılda 3 katın üzerinde artış gösterdiğini söyledi.

İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, ilçedeki çocuk suç oranının bir yılda 3 katın üzerinde artış gösterdiğini söyledi. Görgülüarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polis bölgesinde 2012 yılında 18 yaş altı 33 olan suç sayısının 2013 yılında 102'ye çıktığını belirterek, "Çocuk dediğimiz 18 yaş altı suç oranında 3-4 kat artış var. Bu meseleyi, ilçemizde halledilmesi gereken en önemli sorunu olarak görüyoruz" dedi. Sorunun çözümü için başta aileler olmak üzere toplumun her kesimine görevler düştüğünü ifade eden Görgülüarslan şunları şöyle devam etti: "Muhtarlar, sivil toplum üyesi arkadaşlar ve yerel basınımız bu işe el vermezse, omuz vermezse halledemeyeceğimiz bir sorun. Ama halledilmesi gereken en önemli sorun bu ilçede. Biz bu soruna dönük olarak bir çalışma yapacağız. Buna katılımın sağlanması için biz idare olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bunun için herkese kapımız açık. Yoksa yarına dair sıkıntılarımız olabilir diye düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: