İnegöl Aktüel, Fransa'ya tepki için adını değiştirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde haftalık yayımlanan ‘İnegöl Aktüel’ adlı gazete, Fransa Senatosu'nun ‘soykırım’ yasa teklifini kabul...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde haftalık yayımlanan ‘İnegöl Aktüel’ adlı gazete, Fransa Senatosu'nun ‘soykırım’ yasa teklifini kabul etmesinin ardından, Fransızca olan adını ‘Güncel Haber’ olarak değiştirdi. Gazete, ayrıca Fransızca kökenli adlarını değiştiren firmalara da ücretsiz reklam taahhüdü verdi.

Fransa Senatosu'nun, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul etmeyenleri hapis ve para cezasına çarptırmayı öngören yasa teklifini kabul etmesine tepki gösteren Güncel Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerim Bayraktar, 7 aydır tanıtımını yaptıkları ve 2 aydır da ''İnegöl Aktüel'' olarak okuyucuyla buluşturdukları gazetenin Fransızca olan ''Aktüel'' adını ''Güncel'' olarak değiştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Gazete, ''Fransız Kalmadık'' başlıklı sürmanşetinde, ''Tasarıyı onaylayan Fransa'ya tepkimizi Fransızca olan gazetemizin adını 'Güncel Haber' koyarak gösteriyoruz'' ifadesine yer verildi.

Ulusal gazetelerin yazarlarının ciddi bir şekilde yasaya tepki gösterdiklerini ifade eden Bayraktar şöyle konuştu: “Biz küçük çapta, Türkiye'nin küçük illerinde, ilçelerinde yayın yapan gazetelerin böyle bir şeyler yapabileceğini ortaya koyalım istedik. O yüzden sadece Türkiye hükümetine değil bizim sivil toplum kuruluşlarımıza da iş düşüyor. Bir başlangıç olarak 'Aktüel' ismini yani kökeni Fransızcaya dayanan 'Aktüel'i, Türkçe karşılığı olan 'Güncel Haber' olarak değiştirdik. Umarım bizim gösterdiğimiz bu tepki bütün Türkiye'ye örnek olur."

Kerim Bayraktar, ismi Fransızca kökenli olan firmalara isimlerini değiştirmeleri halinde ücretsiz reklam yayınlama taahhüdü verdiklerini de söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz