İnegöl Belediye Meclisi Toplandı

İnegöl Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.

İnegöl Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.

17 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, maddelerin biri SP meclis üyelerinin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile diğer maddeler ise oy birliği ile kabul edildi. Milletvekili Hüseyin Şahin'in teşebbüsüyle SGK'ya yeni bir bina kazandırılması konusunda çalışmalar devam ederken, binaya yer tahsisi konusu mecliste görüşüldü. Alanyurt Kocatepe İlköğretim okulunun hemen altında bulunan 2 bin 400 metrekare alanın SGK'ya 1 TL gibi sembolik rakamla devredilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

Plaka takip sistemi ve KGYS konusunda yapılacak protokol için Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi olan 2011 yılı bütçe kesin hesabı hakkında bilgiler veren Mali İşler Müdürü Fezai Gartel, "2011 yılı bütçemiz 84 milyon TL, gerçekleşen gider 83 milyon 934 bin 493 TL, giderin dağılımı ise şöyle; Personel giderleri 10 milyon 380 Bin TL. SGK devlet primi giderleri 1 milyon 825 bin 480 TL. Mal ve hizmet alım giderleri 34 milyon 154 bin 181 TL. Faiz giderleri 1 milyon 632 bin 276 TL. Cari transferler 7 milyon 336 bin TL. Sermaye giderleri 28 milyon 605 bin TL" dedi.

Söz alan HAS Partili üye Ahmet Kara, "2010 yılında hesaplanan 1 milyon 200 bin TL'lik faiz, 1 milyon 400 bin liraya yükseldi, 2011 yılında ise bu faiz oranı 1 milyon 600 bin TL'ye çıktı. Her sene artıyor bu. Borç azaldıkça bu oranında azalması lazım. Yeni bir borç da almadık, eski borçta taksit taksit ödeniyor, azalan borca rağmen faizi neden artıyor. İki yıldır yeni bir borçta almadık" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Borcun kararı 2010'da alınmış olabilir. Ama 2011'de işlemeye başlıyor. Biz 2 yıldır borç almadık değil, 1 Ocak 2011'den 31 Aralık 2011'e kadar borç alma yetkisini meclis başkana vermedi. Böyle bir şey talep etmedik. Fakat 2010 yılı içerisinde alıp da yapımının geç sürmesinden kaynaklanan işler oldu. Arzu ederseniz Mali Hizmetler Müdürlüğümüzde bunu kalem kalem görebilirsiniz" dedi.

ALACAKLAR YÜZÜNDEN SORUŞTURMA GEÇİRDİM

Belediye alacaklarından dolayı soruşturma geçirdiğini de ifade eden Aktaş, "Ama ağzınızla kuş tutsanız bu rakamı 10 milyonun altına düşüremezsiniz. Yine suyla alakalı, su tahsilatında Marmara bölgesindeki en iyi belediyelerden bir tanesiyiz. Değil iç Anadolu, doğu Anadolu, Marmara'da en iyilerdeniz. 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 38. maddesi belediye başkanının görev ve yetkilerinde S bendi, 'Belediyenin gelir ve alacaklarını takip ve tahsil etmek' bu senin görevin diyor. Bunu yapmazsan da görevi ihmal ediyorsun. Bizim bir avukatımız vardı, iki oldu. Bu gidişle bunları da hızlandırmak için 3 de olur. Ben borçlanmayla alakalı meclisten yetki almaktan keyif alan biri değilim. Yani 5-10 milyonluk en fazla yetki alıyorsun. 10 milyondan fazla da almadık zaten. 10 milyonluk borç alıyorsunuz, 22 milyonluk alacağınız orda kuzu kuzu yatıyor. Ama piyasanın bir realitesi var ve bu manada takip ettiğimiz bir süreç var. Ancak takdir edersiniz ki kimseye silah dayayıp, parayı alma gibi bir şey de yok. Kanun bize neyi emrederse onu yapıyoruz. Bursa ve ilçeleriyle alakalı belediyelerin alacakları incelendiğinde, en verimli belediyelerden bir tanesi olduğumuzu ifade edebiliriz. Çünkü, biz ticaret şehriyiz. Yenişehir'le bizi kıyaslayın, aramızda dağlar kadar fark var" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından 2011 yılı bütçe kesin hesabı oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz