İnegöl Çevre Derneği'nden Hüsnü Hat Sergisi

Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle Kent Müzesi'nde hüsnü hat sergisi açıldı.Bursa’nın...

Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle Kent Müzesi'nde hüsnü hat sergisi açıldı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde hat hocalığı yapan merhum Esat Budakoğlu’nun hatırasına düzenlen sergide toplam 33 eserden 11’inin Budakoğluna ait olduğu bildirildi. İnegöl Kent Müzesi'ndeki serginin açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile çok sayıda davetli katıldı.

ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Derneğimizde hat derslerimiz devam ediyor. Biz çevre ve kültür derneğiyiz. Çevre gibi masum ve dünyada yükselen değer olan bir konunun arkasına saklanıp, her türlü şiddeti yapan, camilere ayakkabı ile giren, içki şişesi bırakan, cemiyeti bölmeye cüret edenlerin çevreyi kendilerine kalkan etmelerini asla tasvip etmiyoruz. Çevrenin korunması ve geliştirilmesi için çalışma yapıyoruz. Ben çevre derneği başkanı olarak bu yaşananları şiddetle kınıyorum. Sanat insanın şiddet duygularından arınmasını, kalbinin ve mizacının yumuşamasını sağlar. Eğer bunlar olmazsa vandalizm olur” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl Kent Müzesi kurulduğu günden bu yana birçok kültürel faaliyete ev sahipliği yapmıştır. Kurulduğu günden bu yana müzemizde 51. sergi açıldı. ‘Şehri vefa’ isimli hüsnü hat sergisini İnegöl Çevre Kültür Derneği ile ortaklaşa açtık. Sergimiz 8 Haziran tarihine kadar ziyarete açık kalacak. Sergimiz, İnegöl’de hat hocalığı yapmış merhum Esat Budakoğlu hatırasına düzenlendi. Kendisi aynı zamanda İshakpaşa Camii'ndeki ‘vav’ harflerinin de restorasyonunu yaptı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: