İnegöl Emniyet Müdürlüğü'ne Yeni Bina

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, uzun yıllar hizmet veren Emniyet Müdürlüğü binası yıkılarak, yerine büyük bir emniyet...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, uzun yıllar hizmet veren Emniyet Müdürlüğü binası yıkılarak, yerine büyük bir emniyet kompleksi yapılacağı bildirildi.

Meclis toplantısında, gündeme alınan emniyet binası alanının 0.80 olan emsal değeri 2'ye çıkarıldı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan emsal değişikliği ile alakalı bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, "Daha önceki meclislere, Vergi Dairesi yanındaki alanda karakol binası konuşlandırılması ve MOBESE merkezinin kurulması ile alakalı karar gelmişti. Fakat, İl Emniyet Müdürümüzün üzerinde çok durduğu, emniyeti tek çatı altında toplama ile alakalı bir proje var. Dolayısıyla bu proje ile beraber, burada karar alınması ile beraber aslında süreci başlatmış oluyoruz, olimpik halı sahanın karşısındaki yere de karakol binası ve MOBESE merkezinin yapımı konusu da böylece askıya alınmış olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Bir süredir görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Aktaş, "Belediyenin arka tarafındaki karakol binasının boşaltılıp, satılması ile alakalı konu vardı. O yerin öncelikle SİT alanından dönüştürülmesi ile alakalı çalışma yapılmıştı. Lakin, bu saatten sonra da MOBESE'ninde yeni oluşturulacak emniyet binasına alınmasından dolayı bir bekleme söz konusu. İnegöl Belediyesinin ihale süresi 5 ay. Çünkü biz protokol gereği merkez emniyete, kablolama, direkleme, kameralandırma programı ise bize ait. O yüzden biz şu an tüm İnegöl'ü kazsak 5 ay süre lazım. Bizim şu an onu yapmamız yetmiyor, aynı zamanda MOBESE merkezinin yapılması gerekiyor. Önümüzdeki hafta bununla alakalı kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız. Eğer bu proje olursa, MOBESE ile alakalı süreç beklemeye girer. Süreç benim karar verebileceğim süreç değil, nihayetinde biz MOBESE'yi yapacağız. Sanayideki karakol binasında mı, Alanyurt karakolunda mı veya yeni yapılacak Emniyet Müdürlüğü binasında mı olacak, bu konu kamuoyuyla paylaşılacak. Nihayetinde şu anki ilçe emniyet binamızda emsalin yükseltilmesi ile beraber daha komplike bir binanın yapılması ile alakalı çalışmalar başlayacak. Mevcut emniyet binası yıkılarak sıfırdan bir emniyet binası projesi olacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Emniyet Müdürlüğü merkez binası imarının 0.80 olan emsal değerinin 2'ye yükseltilmesi oy birliği ile kabul edildi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu 5 bin 80 metrekarelik alanda, 3 katlı olmak üzere 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni emniyet binasının yapılması konusunda önümüzdeki günlerde çalışmaların hız kazanacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: