İnegöl, Inşa Ediliyor

Uzun yıllar İnegöl'ün çöplerinin atıldığı ve son yıllarda şehir içinde kalmaya başlayan eski vahşi depolama...

Uzun yıllar İnegöl'ün çöplerinin atıldığı ve son yıllarda şehir içinde kalmaya başlayan eski vahşi depolama sahasının rehabilite çalışmaları başladı. İnegöl Belediyesi, 110 dönümlük alan üzerine spor ve rekreasyon tesisleri kuracak .Şehircilikte yeni bir ideali, yeni bir vizyonu ve hizmette ilkleri hayata geçirme misyonuyla yol almaya devam eden İnegöl Belediyesi, projeyi törenle başlattı.

Gerçekleştirilen vahşi depolama sahası rehabilitasyon çalışması törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Gülhan Şahin, Yusuf Şen ve Turgay Yel, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti İl Başkan Vekili Cemalettin Torun, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye’ye bağlı birim müdürleri, Belediyespor Başkanı Adem Tayyar, bazı STK başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış sondaj çalışmaları ile başlarken katılımcılara köfte ikramı yapıldı. Temel atma töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 9 yıldır ilmik ilmik işlenen özgün projeler, hayata geçen ilkler ve kalıcı eserlerle İnegöl’ün 21. yüzyılın yükselen yıldızı ve markası olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

"İnsanımız için birlikte yaşanabilir bir İnegöl’ü hep birlikte inşa ediyoruz" diyen Başkan Aktaş, Türkiye’nin gelişmiş yerleşim yerleri içinde yer alan İnegöl’ün kent merkezinde özellikle son 25 yılda göçe bağlı yoğun nüfus artışı gerçekleştiğini kaydederek, yine 20 yıl önce İnegöl ilçe merkezi’nin yaklaşık 10 km kuzeyinde yer alan Alanyurt’ta vahşi depolama sahası oluşturulduğunu ancak zaman içerisinde sahanın bulunduğu Alanyurt Köyünün kentin genişlemesi sonucu yerleşim içinde kalarak mahalle olduğunu belirtti. Sahadan çıkan yoğun gaz ve sahadaki yangınlardan kaynaklanan dumanın ilçeye doğru esen rüzgârlarla İlçe Merkezi’ndeki birçok mahalleyi de etkisi altına aldığını söyleyen Aktaş, koyun sürüleri, çöp toplayıcıları, sızıntı suyu gölleri ve yangınları ile sahanın, İnegöl’ün kanayan yarası olduğunu belirtti.

Başkan Aktaş, bu problemin 2011 yılında İnegöl’ün Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nın projelendirilip hayata geçirilmesiyle son bulduğunu söyledi. Hemen ardından ise yaklaşık 110 dönümlük, yani 28 futbol sahası büyüklüğünde olan eski vahşi depolama sahasındaki olumsuzlukların giderilmesi noktasında çalışmalara başladıklarını belirten Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İnegöl Belediyesi olarak burada yaptığımız rehabilitasyonun ardından kötü tablonun ortadan kaldırıldığı bölge, sağlıklı bir görünüme kavuşmaya başladı. Uygulanan rehabilitasyon çalışması sayesinde üzerinde piknik alanları ve spor alanlarının da yer aldığı bir yaşam alanı haline getirilecek. Burada hem rehabilitasyon projesi uyguluyor hem de çevre düzenleme çalışması yapıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: