İnegöl Kaymakamlığı'ndan "Kardeş Aile Projesi"

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, "Devlet olarak biz, sosyal yardımlaşma vakfımızla, kaymakamlığımızla, belediyemizle ve hayırseverlerimizle bu ailelerin yanındayız. Ama sadece maddi

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, "Devlet olarak biz, sosyal yardımlaşma vakfımızla, kaymakamlığımızla, belediyemizle ve hayırseverlerimizle bu ailelerin yanındayız. Ama sadece maddi destek, sağlık, giyim yardımı değil manevi destek de gerekiyor" dedi.

Bir süre önce 77 aile için başlatılan "Kardeş Aile Projesi" kapsamında, yardıma muhtaç 2 aileyi ziyaret eden İnci, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, bu tür ziyaretlerin ve yardımların mümkün olduğunca özel yapılması gerektiğini söyledi.

Her zaman yardıma muhtaç ailelerin yanında olduklarını belirten İnci, "Devlet olarak biz, sosyal yardımlaşma vakfımızla, kaymakamlığımızla, belediyemizle ve hayırseverlerimizle bu ailelerin yanındayız. Ama sadece maddi destek, sağlık, giyim yardımı değil manevi destek de gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yardıma muhtaç kişileri mümkün olduğunca ziyaret etmek gerektiğini dile getiren İnci, şunları kaydetti:

"Herkes mümkün olduğunca birer ikişer kardeş aile edinsin. Bu insanları ziyaret edelim. Bu insanlara destek olalım. Bu insanlarla beraber olduğumuzu, aynı ülkenin insanları olduğumuzu, aynı milletin insanları olduğumuzu hissettirelim. Bu evde Ramazan Bey, yanındaki 4 çocuğa bakıyor, bakmak zorunda. Bir büyük kızı var ve birkaç ay önce evlenmiş. Bir de oğlu var, o da askerde. Yani 6 çocuğu var. Maalesef eşi, Bakırköy Tedavi Merkezi'nde tedavi görüyor. İnşallah o da iyileşir. Ramazan Bey, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor, bu yüzden çalışamıyor. Hayat mücadelesi veriyor. Biz de destek vermeye çalışıyoruz."

İnci, her şeye rağmen hayata umutla bakan, haline şükreden insanların olduğunu ifade ederek, "Bu insanlara destek verelim, ziyaret edelim. Ben kardeş aile kampanyasına katılmaya herkesi davet ediyorum. Bu kentte, bu insanların yaşadığından haberdar olalım istiyorum. Onların yaşadıklarını yaşamamız belki mümkün değil ama onların hissettiklerini hissetmeye çalışalım" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Şaban Kılıçcı / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: