İnegöl Mobilya Test Laboratuarı'nda Yeni Dönem

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2011 yılında hizmete giren, Türkiye'nin tek TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarı'nda yeni...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2011 yılında hizmete giren, Türkiye'nin tek TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarı'nda yeni dönem başladı. Türkiye genelindeki kalite standardı olan TÜRKAK belgesi alan laboratuar aynı zamanda mobilya konusunda TSE ile de ortak çalışmalara imza atacak.

TÜV Rheinland İnegöl Mobilya Test Laboratuarı Pazarlama ve Satış Müdürü Raif Baklacıoğlu'nun yerine Arif Güneş getirildi. Güneş, Mobilya Test Laboratuarı'nda yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, kalite belgesi için mobilyacıların KOSGEB'in yüzde 60'a varan desteklerinden yararlanacağını kaydetti. Güneş, Teknik ve Laboratuar Müdürlüğü görevine ise Eberhard Klober'in getirildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Değişim ve yeniliklerle ilgili İHA’ya bilgi veren Arif Güneş, "Mobilya Test Laboratuarı 2011 yılının Ekim ayında kuruldu. O günden bu yana birçok firmalarla çalışmalarımız oldu. Şu anda özellikle Mobilya Test Laboratuarı'nda yeni bir dönemin başlangıcı diyebilirim. Bir laboratuarın yaptığı raporların uluslar arası standartlara uygun olduğunu gösteren, test raporlarına bir güç katan yetki belgesini aldık. Mobilyacılarımız bizden GS sertifika ve raporları aldıkları zaman KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı'nın vermiş olduğu yüzde 60'lara varan test belgelendirme desteğinden faydalanabilecekler. Bu çok önemli bir adımdır. Çünkü mobilyacılarımıza sertifika konusunda çok fazla maliyet oluşturmasını istemiyoruz. KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı'nın vereceği bu destekler hem mobilyacılarımızın rahatlamasını sağlayacak, hem de bizim açımızdan mobilyacılarımızın bir nebze de olsun maliyetlerini düşürmüş olacağız" diye konuştu.

Türk mobilya sektörünün beklentilerini göz önüne alarak fiyat politikasında bazı değişiklikler yapacaklarını kaydeden Güneş, "Bunların çalışmaları devam ediyor. KOSGEB destekleri ile birlikte inanıyorum ki mobilyacılarımızla uluslararası pazarlar bulma konusunda iş birliği içerisine gireceğiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Markalaşmanın önemi ve hedef pazarlara giriş stratejileri konularında şu anda görüşmelerin devam ettiğini bildiren Arif Güneş, "Seminerler ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bazı oda ve derneklerimizle temasa geçildi. Mobilyacılarımızın ihtiyaçlarına paralel bir servis sağlayıcı olduğunu göstermek istiyoruz. İnegöl'ün mobilya konusunda Türkiye'de bir marka olduğunu, bu markanın desteklenmesi konusunda üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: