İnegöl Sevim Yıldız Teknik Eğitim Kampusu İçin 9 Milyon Lira Ödenek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl ilçesinde...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl ilçesinde iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan ‘Sevim Yıldız Teknik Eğitim Kampusu’ için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden ayrılan 9 milyon liralık kaynağın önceki gün Bursa’ya ulaştığını bildirdi.

Milletvekili Şahin, Bursa’da teknik eğitim alanında açığı kapatacak kampusun 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi. Hayırsever sanayici Mehmet Yıldız’ın eşi adına yaptırdığı eğitim kampusu için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sağlanan 12 milyon liralık ödeneğin kampusun alt yapı çalışmalarında kullanılacağını bildiren Şahin, "12 milyon TL’lik ödeneğin 3 milyon liralık bölümü geçen yıl gelmişti. Ödeneğin bu yıla ait olan 9 milyon liralık kısmı da önceki gün Bursa’ya ulaştırıldı. Sevim Yıldız Teknik Eğitim Kampusu için Yıldız bugüne kadar 30 milyon lira dolayında harcama yaptı. 20 milyon lira daha harcayacak. 200 bin metre kare alan üzerinde kurulan ve 62 bin metrekare kapalı alana sahip, 28 binadan oluşan dev proje Türkiye’de bir ilk. Kampus sanayi şehri Bursa’nın ve yine önemli bir sanayi merkezi olan İnegöl’ün ara teknik eleman ihtiyaçlarını karşılayacak” dedi.

Reklam
Reklam

Şahin, kampusun 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığında sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz