İnegöl Sosyal Yardımlaşmadan Bin 290 Aileye Ramazan Yardımı

Her yıl Ramazan ayında birçok yardıma muhtaç aileye nakdi yardımda bulunan İnegöl Sosyal Yardımlaşma ve...

Her yıl Ramazan ayında birçok yardıma muhtaç aileye nakdi yardımda bulunan İnegöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, bu yılki Ramazanda da aileleri unutmadı.

Kaymakam Aziz İnci, bu yıl İnegöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1 bin 290 aileye toplam 193 bin 500 lira yardım yapılacağını bildirdi. Kaymakam Aziz İnci, "1986 yılından beri İnegöl'de kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlar yapmakta. Genellikle nakdi yardımlar yapıyoruz. Ayni yardım ikinci planda kalıyor. Sebebi de vatandaşları belli kalemlere mahkum etmeden ihtiyaçlarına göre alışverişlerini yapabilmeleri için nakdi yardım yapılıyor. İnegöl’ün şehir merkezi, Beldeleri ve köyleri dahil olmak üzere tespit edilen bin 290 yoksul ve dar gelirli aileye kişi başı 150'şer lira nakdi yardım yapılmaktadır. Toplamda 193 bin 500 lira nakdi yardım yapılacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Yardım yapılacak aileleri seçmekte başvurulan kriterlerden de bahseden Kaymakam İnci, "Bir kişinin Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alabilmesi için sosyal güvencesi olmayacak. Kişi çalışabilir olsa da, çalıştığının yetmemesi gerekiyor. Gerçekten ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Örneğin, bin lira geliri olan bir vatandaşın evinde 8 nüfusu varsa, o ihtiyaç sahibi olur. Tamamen objektif olarak, hanelere giderek gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yardımlar yapılmaktadır. Heyetimizde gerekli değerlendirilmeler yapılır. Ardından yıllık planlaması yapılır. Kişiye ne tür yardımlar yapılacağı belirlenir" şeklinde konuştu.

Ödemelerin geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren başladığını hatırlatan İnci, "Ödemeler yaklaşık bir ay kadar sürer. Çünkü, bankalarda yığılma olmasın diye ilk önce İnegöl merkez mahalleleri, ardından köyler, ardından ise beldelerdeki vatandaşlarımıza yardımları yatırılacak. Vatandaşlarımız yapılan yardımı, kimliğiyle Vakıflar Bankası'na giderek alır. Bu yardımları mahalle, köy ve beldeler de oturan muhtaç aileler belirli bir sıraya göre bankadan almaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: