İnegöl'de Eğitim Toplantısı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde eğitim meseleleri tartışıldı.2012-2013 eğitim yılı İlçe Danışma Kurulu toplantısı Zeki Konukoğlu Anadolu...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde eğitim meseleleri tartışıldı.

2012-2013 eğitim yılı İlçe Danışma Kurulu toplantısı Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yapıldı. Kaymakam Aziz İnci’nin başkanlığında yapılan toplantıya, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Gönültaş ile okul müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, okullardaki güvenlik eksikliği ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Baştürk, “Okullarımızda jandarma ve emniyet güçlerimiz gerekli tedbirleri alıyorr. Önemli bir problem yok. Biz okullarımızın girişlerinde güvenlik elemanı olmasını istiyoruz. Geceleri bilhassa bazı kişiler tarafından okula zarar verici hareketlerde bulunulduğu görülmektedir. Okullarda bir tane güvenlik görevlisi olmasını arzuluyoruz. Çünkü, her okulda bin, bin beş yüz öğrenci var. Okullar bölgesinde güvenlik görevlilerine ihtiyacımız var. Okullara bir iki hizmetli verilmekle temizlik sıkıntısı bitmez. İl Özel İdaresi kanalıyla açığı kapatmak istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

En önemli sıkıntının devamsızlıklar olduğunu vurgulayan Baştürk, "Öğrenciler için bütün kötülüklerin anası devamsızlıktır. Öğrenciler eğer derslere girmiyorsa, zamanını nerede harcadığı tartışılmalıdır. 9'ncu sınıflarda devamsızlığı bugün itibariyle 15 günü geçen 150 öğrencimiz var. 10'ncu ve 11'nci sınıflarda bu rakam 30-40 civarındadır. Velilerimize bu konuyu bildirmemize rağmen, ne yazık ki okula gelip takip etmiyorlar. Velilerimizin çocuklarını daha fazla takip etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Okul önlerinde sorumsuzca gezen kişilere yaptırım uygulamak için valilikten karar beklediklerinin altını çizen Kaymakam Aziz İnci ise, “Kabahatler Kanununa göre işlem yapmamız söz konusu olacak. Böylece jandarma ve polisimize yetki vereceğiz. Bu konuda da sıkıntılar sona erecek” dedi.

Sunumun ardından okullardan gelen talepler alındı. Taleplerin kurul üyeleri tarafından daha sonra değerlendirileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz