İnegöl’de İki Ayrı Yerde Anız Yangını

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Şehitler köyü mevkii ile Karalar köyü yakınlarında çıkan iki ayrı anız...

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Şehitler köyü mevkii ile Karalar köyü yakınlarında çıkan iki ayrı anız yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Şehitler köyü yakınlarında meydana gelen yangında, 15 dönümlük buğday ekili alan kül oldu. Olay yerine traktörlerle gelen köy halkının ve İnegöl itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile geniş bir alana yayılan yangın, daha da büyümeden önlendi. Yangın sonucunda, Şehitler köyü çiftçilerinden 4 kişiye ait 15 dönüm ekili alandaki buğdaylar tamamen kül oldu.

Reklam
Reklam

İnegöl'e bağlı Şehitler köyü giriş yolu mevkiinde, ekili tarlanın içerisinden geçen yüksek gerilim enerji hattında oluşan ark nedeniyle çıkan kıvılcım, Şehitler Köyü çiftçilerinden Tufan Türkmen'e ait ekin tarlasına sıçradı. Kısa sürede büyüyen alevler, sırasıyla Zafer Sarı, Güngör Karagöz ve Hasan Eren'e ait ekili tarlaya sıçradı. Alevleri gören yoldan geçenler durumu itfaiyeye ve köy halkına bildirdi.

KÖYLÜLER DE SEFERBER OLDU

Kısa sürede olay yerine gelen İnegöl İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına dört bir taraftan müdahale etti. Yangını duyan köylüler de, 10'dan fazla traktörle yangın yerine gelerek, alevler ile ekili alanı ayırmaya çalıştılar. Yaklaşık bir saat süren söndürme çalışmaları sonucunda 4 kişiye ait 15 dönüm ekili alandaki buğdaylar kül oldu.

Öte yandan, İnegöl’e bağlı TOKİ bölgesi ile Karalar köyü arasındaki alanda çıkan anız yangını ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: