İnegöl'de Köylerin Çöplerini Belediye Toplayacak

Büyükşehir yasası gereği köylerin mahalle olmasıyla birlikte Bursa’nın İnegöl ilçesinde Belediye tarafından alınmaya başlayacak olan...

Büyükşehir yasası gereği köylerin mahalle olmasıyla birlikte Bursa’nın İnegöl ilçesinde Belediye tarafından alınmaya başlayacak olan çöpler için 16 köy pilot bölge seçildi.

Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Tekke, Karalar, Tokuş, Hamzabey, Boğazköy, Alibey, Orta, Hoca, Edebey, Kozluca, Bilal, Kulaca, Şibalı, İsaören, Deydinler ve Hasanpaşa köylerinin muhtarlarına çöplerin nasıl toplanacağı ve işleyişle ilgili Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve ORTEM Firması Şantiye Şefi Atıf Akyüz tarafından bilgiler verildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleriyle beraber yürürlüğe gireceğini belirterek, "Tabi 30 Mart 2014 tarihiyle beraber süreç başlıyor ama bunun başlamasına paralel olarak da, çöple, altyapı ve üstyapıyla alakalı işleyiş, kurallar ve kaideler başlıyor. Devlet çok net tanımladı. Dedi ki, 5 sene herhangi bir altyapı bedeli yok. Yani bu aslında köylerde hayatı canlandırma adına atılmış çok güzel bir adımdır. Sana bu hizmeti getireceğim ama senden bu hizmetle alakalı giderleri almayacağım. Bu özellikle köyler adına müthiş bir kazanım" dedi.

Reklam
Reklam

1 Ağustos 2013 itibariyle başlayacak olan uygulamayla ilgili bilgiler veren ORTEM Firması Şantiye Şefi Atıf Akyüz ise, "Biz mevcut araç ve ekipmanla bu işi götürmeye çalışacağız. Öncelikle saat 13.00 ve 17.00 arasında çöpler toplanacak. Haftada bir sefer olmak üzere dağıtacağımız varil ve çöp konteynırlarına çöplerin konulmasını istiyoruz. Arabaların rahat bir şekilde konteynırları alabileceği yerleri gelip muhtarlarımızla birlikte tespit edeceğiz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: