İnegöl’deki Göçmenler Sandık Başında

Bulgaristan'daki genel seçimler için Bursa İnegöl’de Yenice Perihan Coşkun İlk ve Ortaokulunda kurulan sandıklarda oy...

Bulgaristan'daki genel seçimler için Bursa İnegöl’de Yenice Perihan Coşkun İlk ve Ortaokulunda kurulan sandıklarda oy verme işlemine yoğun ilgi gösterildi. Sandık kurulması için 500 kişinin başvurmasına rağmen, oy kullanan vatandaşların sayısı bin 100'e ulaştı.

Türkiye'de yaklaşık 86 bin Bulgaristan vatandaşının oy kullanması beklenen seçimler öncesinde Bursa merkezde Hürriyet, Adnan Türkay, Ali Durmaz, Nedim Öztan, Mümin Gençoğlu, Naz Özdilek, Kestel ilçesinde Toplu Konutlar, İnegöl'de ise Perihan Coşkun İlk ve Ortaokullarında 25 sandık kuruldu.

Reklam
Reklam

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı memurlarının görevlendirildiği söz konusu okullara giden vatandaşlar, bu devletin verdiği kimliklerle oylarını kullandılar. Okullarda oy kullanma işlemi saat 07.00'de başladı. Türkiye'de seçimler, en fazla seçmenin bulunduğu Bursa'daki 25 sandığın yanı sıra İstanbul'da 15, Tekirdağ'da 12, İzmir'de 9, Kocaeli'de 8, Kırklareli'de 5, Ankara, Sakarya ve Yalova'da ikişer, Antalya, Balıkesir, Manisa, Mersin, Eskişehir ve Edirne'de birer olmak üzere 86 sandıkta gerçekleştirildi.

Yenice Periha Coşkun İlk ve Ortaokulundan kurulan sandıkta oy kullanan vatandaşlara yardımcı olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Başkanı Özlem Çelik, "Hepimizin bildiği gibi 12 Mayıs'ta Bulgaristan'da genel seçimler var. Bu seçimler oradaki soydaşlarımızın ve burada bulunan çifte vatandaşlarımızın haklarının korunması adına önemli olan bir seçim. Seçimlerin hayırlısıyla sonuçlanmasını diliyoruz. Seçimlere 45 parti katıldı. Bunların içerisinden 2 tanesi Türk partisi katılıyor. Yüzde 4'lük bir baraj var. İnşallah seçimler hayırlısıyla sonuçlanır. Bu yüzden Türkiye genelinde 86 tane sandık açıldı. Bunlardan bir tanesi Yenice Periha Coşkun İlk ve Ortaokulunda. Bugün bununla ilgili yoğun olarak çalışıyoruz. Bin ila bin 100 arasın da oy kullanacak kişi bekliyoruz. Diğer seçimlere göre bu genel seçime ilgi çok yoğun. Neredeyse izdiham yaşıyoruz. Akşam saatlerine kadar bu yoğunluk sürer ve inşallah dilediğimiz sayıya ulaşırız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz