İnegöl’den Mitroviça’ya Cenaze Defin Hizmetleri Binası Ve Camii

Bursa’nın İnegöl ilçesinde önceki yıl iftar çadırı ziyareti esnasında konuşulup, daha sonra projelendirilip Mitroviça kent...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde önceki yıl iftar çadırı ziyareti esnasında konuşulup, daha sonra projelendirilip Mitroviça kent mezarlığı içerisinde hayata geçirilen ve İnegöl Belediyesi’nin girişimleriyle hayırsever işadamı Zeki Konukoğlu tarafından yaptırılan Cenaze ve Defin Hizmetleri binası ve Sanko-Konukoğlu Ailesi Camii düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığındaki İnegöl heyetinin yanı sıra, Kosova Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fahruş Recepi, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova Demokratik Türk Partisi milletvekilleri Fikrim Damga, Müfera Şinik, Kosova Demoratik Türk Partisi Prizren Şube Başkanı Levent Buş, Ticaret ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Cüneyt Useybo, Mitroviça Birlik Türk Derneği Başkanı Erdoğan Muhammet, Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Zekeriya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Geçmiş yılda konuştuğumuz, projelendirdiğimiz bir şeyi bu gün hayata geçiriyoruz. Allah herkese geçinden ölüm versin, sağlıklı ömür versin ama bizler inanan insanlarız, dünyanın nihayetinin olduğunu, ama ölüm sonrası ebedi bir âlemin olduğunu biliyoruz ve inanıyoruz. Dolayısıyla doğumdan ölüme kadar insanın geçirdiği hayat çok önemlidir. Mitroviça’daki insanlar buradan iyi hizmet almalarını temenni ediyorum" dedi.

İnegöl belediyesi olarak 3 yıldır iftar çadırı açtıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Bu mutluluğu bize yaşatan Mitroviça’lılara teşekkür ediyoruz. Mutluluk diyorum çünkü fazla olanlar vermeliler birilerine yardımcı olmalılar. Gerek Rumeli kökenli, gerek farklı iş adamlarımız bu projeye destek veriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tekbir ve dualarla açılışı gerçekleştirilen Camide ilk Kuran-ı Kerim tilavetini Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kara gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: