İnegöl'e İl Emniyet Binası Statüsünde Bina Yapılacak

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, uzun yıllardan bu yana kullanılan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve...

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, uzun yıllardan bu yana kullanılan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve çevresindeki alana il statüsünde yeni bir emniyet binası yapmak için kolları sıvadı.

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnegöl'e gelerek, hazırlanan yeni emniyet müdürlüğü binası projesini inceledi. Öztürkler şirketi tarafından hazırlanan iki proje üzerinde değerlendirmede bulunan Kahya, "İnegöl il statüsünde bir ilçemiz olduğu için İl Emniyet Müdürlüğü statüsünde bir proje hazırlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Öztürkler şirketi mimarlarından Özhan Öztürk, “Biraz da ileriyi düşünerek böyle bir proje hazırladık. İnegöl bir ilmiş gibi düşünerek çalışma yaptık. İnegöl gibi büyük yerlerin emniyet binalarını da inceledik. İki proje ortaya çıkardık. 8 bin 500 ila 9 bin metrekare arasında kapalı alan düşündük. Mevcut güvenlik noktalarını koruduk. İki farklı alan oluşturduk. Biri trafik tescil, pasaport gibi halkın daha sık kullanacağı bir bina, diğer tarafta ise diğer birimlerin yer alacağı bina. Bir de yapının arkasından bodrum kattaki 40 aracı içerisine alabilecek kapalı otoparka ulaşılacak. Arka tarafta alternatif kapı da düşündük. Ön tarafta infial oluşturabilecek zamanlarda bu kapı kullanılacak” dedi.

2050 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak ve emniyet birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni bir emniyet binası yapmayı planladıklarını kaydeden Müdür Kahya, "2050 yılına kadar ihtiyacımıza cevap vereceğini düşünüyoruz. Projemizi mimarla birlikte değerlendirdik. Burada öne çıkan husus, üst aramalarının binanın dışında bir yerde olması. Halka hizmet edecek pasaport, trafik tescil, silah ruhsat binası ile suçluların girdiği binanın kapısının ayrı olması mühim. Normal gelen kişilerle, suçlu kişilerin birbirleriyle karşılaşmaması esas alınacak. Dışarıda park halinde araç görünmemesi için altta kapalı bir otopark düşünoyuruz. Avam projeye de karar verdik. Bunu Emniyet Genel Müdürlüğünden onaylatacağız. Ardından da diğer projeleri yapıp, ihaleye çıkacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: