İnegöllü 30 Iş Adamı, Yapı Fuarını Inceledi

İnegöl Sanayiciler ve İşadamları Derneği (İNSİAD) tarafından 13-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Almanya BAU Yapı...

İnegöl Sanayiciler ve İşadamları Derneği (İNSİAD) tarafından 13-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Almanya BAU Yapı Fuarı gezisi sona erdi. İnegöllü 30 iş adamının katılığı ziyaretler bünyesinde Münih ve Stuttgart kentlerini ziyaret eden işadamları Almanya’daki yapı sektörünü yakından inceleme fırsatı buldu.

İNSİAD’ın Yapı Sektör Kurulu üyelerinin katıldığı Almanya gezisi sona erdi. Dünya’nın en büyük yapı fuarı olan Almanya BAU Yapı Fuarı’nı ziyaret eden iş adamları, Münih ve Stuttgart şehirlerini gezerek inşaat halindeki yapıları yakından inceledi. Yapı sektörünün teknoloji olarak geldiği son gelişmeleri yerinde gören İnegöllü işadamları, İnegöl’de kullanmış oldukları teknikleri karşılaştırma imkanı buldu.

Reklam
Reklam

Geziye katılan İnegöllü inşaatçılar ayrıca Almanya’da faaliyetleri sürdüren Vision Kız Koleji ile Bil Koleji’ne ziyaretlerde bulundu. Türk okullarının Almanya’daki önemini yakından görme imkanı bulan İnegöl heyeti, Türk okullarında çalışmalarını sürdüren yetkililerin görevlerini özverili bir şekilde yaptıklarına şahit oldu.

Gezi sonunda bir değerlendirme yapan İNSİAD Yapı Sektör Kurulu Başkanı Hakan Ergül, “İNSİAD olarak bugüne kadar farklı farklı fuar organizasyonlarına imza atmıştık. Ancak bunların hepsi mobilya sektörü üzerineydi. Bizler de yapı sektörü olarak benzer bir fuar organizasyonu yaparak İnegöl’de yapı ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarımızı Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük yapı fuarı olan BAU fuarına götürdük. Yaklaşık 5 gün süren gezimizin verimli geçtiğini düşünüyorum. 30 işadamımız 2 gün boyunca fuar alanında kurulan stantları detaylı bir şekilde gezerek, sektörün bugün geldiğini konumu yakından görme fırsatı buldular. Fuarın akabinde Münih ve Stuttgart şehirlerini yakından görme fırsatı bulduk. Buradaki iç içe geçmiş gotik ve modern yapıları inceleme imkanımızda oldu. Bu nedenle Almanya gezimizin yapı ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarımız adına amacına ulaştığını düşünüyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ergül açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gezimizin diğer bölümünde Almanya’daki Türklerin gururu olan Vision Kız Koleji ile Bil Koleji’ni ziyaret ettik. Gerçekten çok zor şartlar altında gurbette eğitim hizmetlerini sürdürmeye çalıştıklarını gördük. Ausburg İşadamları Derneği ile Stuttgart SELF İşadamları Derneği’ni ziyaret ederek Almanya’da Türk işadamlarının bugün gelmiş oldukları konumları görme imkanımız da oldu. Almanya ve Türkiye’deki işadamları arasında köprü vazifesi gören bu iki derneğimizin çalışmalarını yürekten kutluyoruz. Son olarak Gezimize katılan ve gezimizin düzenlenmesinde emeği geçen başta Merkür firmasına ve herkese teşekkür ediyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: