İnfaz Çetesi’ne Büyük İlgi

12 Eylül 1980 öncesindeki siyasi cinayetleri kaleme aldığı ‘İnfaz Çetesi’ isimli kitabının Kayseri Park alışveriş...

12 Eylül 1980 öncesindeki siyasi cinayetleri kaleme aldığı ‘İnfaz Çetesi’ isimli kitabının Kayseri Park alışveriş merkezindeki imza gününde gazeteci Recep Bulut, “30 yıldır yapılan bir araştırmanın sonucu bu kitap ortaya çıktı” dedi.

Kayseri Park alışveriş merkezinde okuyucuların büyük ilgisiyle karşılaşan gazeteci Recep Bulut, “Kitapta 12 Eylül 1980 öncesi, Kayseri ve diğer çevre illerde işlenen siyasi cinayetler anlatılıyor” diye konuştu. Kitabın basım tarihine kadar, kitaba konu olan insanların yargılanmalalarını takip ettiğini söyleyen Bulut, “Kitap tamamlandıktan sonra İstanbul’da Destek Yayınları tarafından basılarak piyasaya sürüldü” ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

1978 yılından bu yana yapılan çalışma neticesinde çetenin reisi olan kişi ve diğerlerinin 12 Eylül’de işledikleri cinayetler sonrasında askeri mahkemede ve sivil mahkemelerde yargılandıklarının altını çizen Bulut, “Bir çok duruşmalarını takip ettim. İddianamelerini inceledim. 19870 öncesi işledikleri cinayetleri, cezaevi hayatları, öldürülen insanların yaşantıları, cezaevi sonrasındaki hayatlarını bu kitapta anlatmaya çalıştım.

12 Eylül ortamını askeri güçler mi oluşturdu yoksa askeri müdahalenin ortamı mı yaratıldı bunu ayırmak gerçekten zor. Sebep ne olursa olsun 12 Eylül sonrası insanlar çok rahatladı. O dönemde Orgeneral Bedrettin Demirel, ‘Müdahalenin meşru şartlarının oluşması için bekledik’ demişti. Bu çok ciddi bir yorum. Ürkütücü ve ciddi bir söz” diye konuştu.

“12 Eylül gibi bir olay bu dönemde de yaşanabilir mi?” sorusu üzerine Gazeteci Recep Bulut, “12 Eylül 1980 zamanında ileşitim çok farklıydı. Şimdiki ortam ve ileşitim de çok farklı. Orta Doğu’da yaşananlara bakınca ‘Türkiye’de bu fırtınadan etkilenir mi?’ diye düşünüyoruz ama Türkiye’de demokrasi diğer ülkelere bakarak çok ilerlemiş durumda. Ama dünyaya bakıldığı zaman rejimler çok hızlı bir şekilde değişiyor. Ne zaman ne olacağı pek belli değil” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

İmza gününde Recep Bulut, okuyucuların göstermiş olduğu ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: