ING Bank Genel Müdürü Abay: Suriye Gerimi Ekonomiyi Etkilemez

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Suriye ile yaşanan diplomatik ve askeri gerilimin, Türkiye ekonomisini...

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Suriye ile yaşanan diplomatik ve askeri gerilimin, Türkiye ekonomisini olumsuz etkilemeyeceğini ve 2023 hedefinden sapmaya neden olmayacağını söyledi.

ING Bank ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, oda üyelerine uygun şartlarda kredi kullandırılması ile ilgili protokol imzaladı. Tören sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye-Suriye arasındaki gerilimin sıcak temasa dönüşmesinin ülke ekonomisi ve finans sektörüne etkileri ile ilgili olarak şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Biz banka olarak açıkçası Suriye ile çok negatif bir durum beklemiyoruz, düşünmüyoruz. İki ülke arasında oluşabilecek sıcak bir temasın ülke ekonomisine katkı yoktur. Biz böyle bir durumu düşük görüyoruz .Böyle bir ihtimal doğdu diye örneğin banka olarak duralım, esnafı, yatırımcıyı desteklemeyelim kredileri kısalım diye bir şöy söz kornusu değil. Aksine bugün 2013' te nasıl daha büyüp daha fazla üretimi artırabilirizin planı yaptık. Banka olarak öngörümüz; Türkiye iyi gidiyor, bugün Avrupa Birliği'ndeki herhangi bir ülkeden daha iyi gidiyor. Şu an hepimizin yönünü 2013 olmalı. Şu anda ülkede ekonomi yönetimi çok güzel işler yapıyor. Bizim de arkasında durup bunu desteklememiz lazım. Hükümetin 2023 planından sapma olacağına ihtimal vermiyoruz. Türkiye büyüyor, istihdamı ve üretemi artırıp ihracatı desteklemeye ihtiyaç var. Biz bugün banka olarak bölge bölge, kapı kapı sanayicilerimizi geziyoruz kredi vermek için. Çünkü ülke ekonomisi istikrarlı ve güçlü bir şekilde ilerliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: