İngiliz asker, işkenceyi doğruladı

LONDRA (İHA) - Amerikalılardan sonra İngiliz askerlerinin de Iraklı tutuklulara işkence yaptığı yönündeki haberler yayılmaya devam ediyor. İngiltere'de yayınlanan Daily Mirror gazetesi, Irak'ta görev yapan bir İngiliz askerinin işkencelerle ilgili ifşaatlarını yayınladı.

"Asker E" kod adıyla işkence olaylarını doğrulayan İngiliz askeri, silah arkadaşlarının Iraklı tutukluların üzerine idrarlarını yaptığını, yüzlerine tükürdüğünü ve tutuklulara sırayla dayak attığını anlattı. Asker E, komutanlarının işkence olaylarını görmezden geldiğini belirtti. İngiliz askeri, bir keresinde silah arkadaşlarının bir tutukluyu sırayla döverek burnunu kırdığını, kendisinin buna isyan ettiğini ve tutukluya su verdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Daily Mirror gazetesi, daha önce de Iraklı bir tutuklunun üzerine idrarını yapan İngiliz askerinin fotoğraflarını yayınlamıştı. Iraklı tutuklulara kötü muamele edildiğini gösteren bu ve benzeri fotoğraflar, gerek İngiltere'de gerekse dünyada geniş tepki uyandırmıştı. Asker E, tartışılan fotoğrafların gerçek olduğunu açıkladı ve Irak'ta şahit oldukları konusunda Uluslararası Af Örgütü'yle temasa geçtiğini ifade etti.