İngiliz Bakan: Türkiye'nin Yasa Dışı Güçle Mücadelesi Çok Etkileyici

İngiltere hükümetinin Göç İşlerinden Sorumlu Bakanı Mark Harper, Türkiye’nin yasa dışı güçle mücadelesini çok etkileyici...

İngiltere hükümetinin Göç İşlerinden Sorumlu Bakanı Mark Harper, Türkiye’nin yasa dışı güçle mücadelesini çok etkileyici bulduğunu söyledi.

Resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen konuk Bakan, Ankara’daki temaslarının ardından Edirne’ye geldi. Edirne Valisi Hasan Duruer’i ziyaret eden Bakan Mark Harper’e, yasa dışı mücadele konusunda il genelinde yapılan çalışmalar hakkında sunumu yapıldı.

Vali Duruer başkanlığındaki konunun taraflarıyla yapılan toplantının ardından konuk Bakan, Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’ne geçti. Geri Gönderme Merkezi’nde Vali ve diğer yetkililerle birlikte incelemelerde bulunan İngiliz Bakan'a Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk tarafından ayrıntılı bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Barınmaevinden memnun bir şekilde ayrılan Bakan Mark Harper, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin “Türkiye’nin yasa dışı göçle mücadelesini nasıl buluyorsunuz?” sorusu üzerine konuk Bakan, Türkiye’nin yasa dışı güçle mücadele çalışmasını çok etkileyici bulduğunu kaydetti.

Edirne’de bu çalışmalarda çok yakından şahit olduğunu anlatan Bakan, “Gerçekten çok başarılı çalışmalara imza atılıyor. Biz de Türk hükümetiyle, Türk kurum ve birileriyle iade merkezlerinin kurulması konusunda çeşitli projeler yönetiyoruz. Bugün sabah yaptığımız toplantıda Sayın Vali'nin ve emniyet amirinin yaptığı sunumdan da öğrendiğimiz kadarıyla gerçekten çok başarılı çalışmalar gerçekleştiriliyor, bu merkez ve Türkiye genelinde.” dedi.

Britanya ve Türkiye’nin yasa dışı göçle mücadele konusunda işbirliğini derinleştireceğini belirten Bakan, sınırların korunması hususunda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceklerini aktardı.

"KOMŞULARIN İŞBİRLİĞİ YAPMASI GEREKİR"

Edirne’nin sınır ili olması nedeniyle yasa dışı göç konusunda bir takım sıkıntıları yaşadığına bugün yapılan toplantıda tanık olduğunu kaydeden Mark Harper, “Edirne coğrafi konumu nedeniyle bir takım sıkıntılara ev sahipliği yapmak zorunda kalıyor. Yasadışı göçle mücadele çalışmaları kolay değil ve zorlayıcı sınırlara gelebiliyor. Bu da Türkiye’nin sınır komşusu ülkelerde Yunanistan ve Bulgaristan’la yakın işbirliği içerisinde olmasını gerektiriyor. Bugün sabah yapılan sunumlarda bu işbirliğinin gayet iyi bir şekilde devam ettiği mesajını aldım. Bugün öğleden sonra sınırın öbür tarafına geçeceğim. Bir de Yunanistan’daki meslektaşlarımızın bu alandaki ne tür çalışmalar yaptığını göreceğim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Hasan Duruer, yasa dışı göçün sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın sorunu olduğunu belirtti. Türkiye bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini anlatan Duruer, “Edirne olarak da yasa dışı göçle büyük bir mücadele yapılıyor. Güvenlik güçlerinin yapmış olduğu çalışmalar her türlü takdirin üzerinde. İnsanların sadece sınırdan yakalanması değil, ondan sonra barınma ihtiyacı, iaşesi, ifadesi, bunların hastalık durumu var. Büyük bir insanlık dramı var. Bu konuda arkadaşlarımız ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Geri gönderme merkezinde imkan sunmuş vaziyette. Güç bakanı da sabah yapılan toplantıda çok rahatlı işbirliği yapmak istediklerini söylediler. Türkiye’nin yasa dışı güçle mücadelesi muhatapları tarafından anlaşıldı. Yapılan çalışmaları yakinen görme şanslar oldu. Tecrübelerimizden istifade etmek istediklerini söylediler.” açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: