İngiliz büyükelçisi, denizcilerle biraraya geldi

LONDRA (İHA) - İran tarafından esir alınan 15 denizcinin serbest bırakılması kararı ardından İngiltere Büyükelçisi Geoffrey Adams, ilk kez denicilerle biraraya geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İran tarafından esir alınan 15 İngiliz askeri ile ilk kez yüzyüze görüşmenin gerçekleştirildiğini duyurdu. İngiltere Büyükelçisi Geoffrey Adams'ın bölgede, serbest bırakılacağı ilan edilen Kraliyet Donanması'na bağlı 8 asker ve 7 denizci ile biraraya geldiği belirtildi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Askerlerin bölgeden alınıp, çıkarılmaları için görüşmeler sürüyor. Ancak görüşmeler Büyükelçilik binasında değil. Askerler halen İranlılar'ın elinde tutuluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan 14 erkek ve 1 bayan denizci, 23 Mart tarihinde, rutin kaçakçılıkla mücadele operasyonu yaptıkları sırada İran karasularına girdikleri gerekçesiyle esir alınmıştı. İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad, düzenlediği basın toplantısında sürpriz bir açıklamada bulunarak, esir alınan askerlerin 15 gün aradan sonra serbest bırakılabileceğini açıklamıştı.