'İngiliz genci göçmenler yüzünden işsiz'

Göçmen ve mültecileri ele alan Migration Watch örgütüne göre İngiltere'de geçen yıl Doğu Avrupa'dan gelen 600 bini aşkın genç istihdam edilirken işsizlik maaşı alan İngiliz gençlerin sayısı 450 bine ulaştı.

Daily Telegraph gazetesinin yer verdiği bir haber, İngiltere'de göçmen ve mültecilerin durumunu inceleyen bağımsız düşünce kuruluşu MigrationWatch UK'ın raporunu konu alıyor.

Bugün yayımlanan rapora göre Avrupa Birliği ülkelerinden gelen göçmenler, İngiliz gençlerin işsiz kalmasına neden oluyor.

Rapora göre İngiltere'de 2004 yılından bu yana 600 bini aşkın Doğu Avrupalı istihdam edildi.

Bununla beraber hükümetten işsizlik parası alan İngiliz gençlerin sayısı aynı dönemde 450 bin kadar artarak 1 milyon 16 bine ulaştı.

Reklam
Reklam

Migration Watch kurumunun raporu, iki veri arasında doğrudan bir bağlantı bulunmadığını, gençlerde işsizlik oranlarının ardındaki temel sebebin resesyon olduğunu belirtiyor ancak yine de sonucu 'çarpıcı' diye değerlendiriyor.

Rapor, Doğu Avrupa'dan gelenlerin genellikle eğitimli ancak daha düşük ücrete çalışmaya hazır gençler olduğunu vurguluyor.

Rekor düzeyde işsizlik

Resmi verilere göre İngiltere'de işsizlik 1984 yılından bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

Milli İstatistik Kurumu geçen Ağustos ve Ekim ayları arasında işsizliğin 128 bin kişi artarak 2,64 milyon kişiye ulaştığını bildirdi.

Kuruma göre işsizlik oranı da %8,3'e ulaştı.

Bir önceki çeyrekte bu oran %7,9 idi.

Kasım ayında işsizlik parası alanların sayısı da 3 bin kişi artarak, 1,6 milyon kişiye çıkmış durumda.

Gençler arasındaki istihdam tablosu daha da karanlık.

16-24 yaşları arasında işsizlik oranı %22'ye yükseldi.