İngiliz genci ölümden döndü

MUĞLA(İHA) - Tatil için arkadaşlarıyla birlikte Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelen bir İngiliz genci, su sporları yaparken geçirdiği kaza sonucu şans eseri hayatta kaldı.

Edinilen bilgiye, Marmaris'in sahil şeridindeki su sporları merkezinde flyingfish'e (uçan balık) binen Sam Allwood (22), tur tamamlanmak üzereyken tutunduğu yerden kayarak parkur kenarındaki sürat teknesinin üzerine düştü. Su sporları merkezindeki cankurtaranlar tarafından kıyıya çıkartılarak ilk müdahalesi yapılan Allwood, Marmaris Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafatasında 8 santimetre uzunluğunda parçalı çökme kırığı meydana gelen İngiliz turistin, beyne giden damarı kesen kırıkların yine aynı damara tampon yaparak kanamayı durdurmasıyla hayatta kaldığı öğrenildi. 15 Mayıs tarihinde Marmaris'e gelen Allwood'un hayati tehlikesinin devam ettiğini belirten Özel Ahu Hetman Hastanesi Beyin Cerrahı Dr. Şükrü Şükrüoğlu, "Yaralı, yaklaşık 2 dakika içerisinde hastanemize getirildi. Multi slice tomografi cihazıyla, parçalı çökme kırıklarından birinin beyin zarını yırttığını ve beyne ulaştığını tespit ettik. Bize geldiğinde hastanın beyni görünüyordu. Kemik kırığı, beyne giden damarı kesmiş ancak yine o damara baskı uygulayarak kanamayı durdurmuştu. Kanama devam etseydi, hastaneye kadar bile yaşaması mümkün değildi" dedi.

Reklam
Reklam

İngiliz turistin şu anda kendisinde olduğunu ve konuşabildiğini belirten Şükrüoğlu, "Ama unutkanlık ve hafif oryantasyon kaybı var. Önümüzdeki 24 saati geçirmesi gerekiyor. Şu an itibariyle enfeksiyonu atlattı gibi gözüküyor ama hayata dönse bile geçirdiği kaza nedeniyle sara nöbetleri geçirebilir" diye konuştu.

Kazanın oluş şekli ve nedeni hakkında tam olarak bir şey hatırlamadığını belirten Michael Sam Allwood ise yeniden hayata döndüğü için mutlu olduğunu söyledi. Kötü haberi alan baba Allwood'un bugün Marmaris'e geleceği öğrenilirken, İngiliz gencin hayati tehlikeyi atlatması halinde 15 gün içinde taburcu edileceği kaydedildi.