İngiliz Gurmeler Gaziantep Mutfağıyla Tanıştı

GAZİANTEP (AA) - İngiltere'den gelen 8 kişilik gurme heyeti, Gaziantep mutfağı ile kentin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı.

İngiltere'den gelen 8 kişilik gurme heyeti, Gaziantep mutfağı ile kentin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, heyet için "gurme tur" düzenlendi. Kentin yemeklerini tadarak yapımı hakkında bilgi alan yazarlar, ülkelerine döndüklerinde izlenimlerini gazetelerinde yazacak. Gaziantep Emine Göğüş Müzesi'nin gezen İngiliz yazarlar, kendilerine gösterilen Kilis kebabı, pirpirim aşı, içli köfte gibi yemekleri yapmaya çalıştı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le mutafa müzesinde bir araya geldi. Yazarlar, ayrıca Oğuzeli ilçesi yakınındaki bir fıstık bahçesini de gezdi. Yazarları temsilen konuşan Serra Çelikkan, mutfağıyla zengin Gaziantep'te keyifli iki gün geçirdiklerini belirtti. İngiltere'ye döndüklerinde Gaziantep mutfağı ve kültürü hakkında makale ve yazılar yazacaklarını vurgulayan Çelikkan, Kültür Turizm Bakanlığı ile kendilerini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: