İngiliz kanalı ''İskender Kebabı'' tanıtacak

Bursa - Yaklaşık bir buçuk asırlık geçmişi ve "İskender Döner Kebabı"yla adını tescilleyen "Kebapçı İskender", İngiliz TV kanalı Channel Four'da yayınlanan ve her bölümünde bir ülkeye yer verilen programda tanıtılacak.

Bursa'daki çekimleri tamamlanan programın, Mart veya Nisan ayında yayınlanacağı bildirildi.Kebapçı İskender Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İskenderoğlu, Botanik Park içinde bulunan İskender Efendi Konağı'nda, oğulları Oğuzhan ve Kayhan İskenderoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Reklam
Reklam

İskenderoğlu, Channel Four TV'nin Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptığı müracaatın ardından kendileriyle temasa geçtiğini belirterek, İskender Döner Kebabı'nın, hayvanların beslenmesinden, etin ve dönerin hazırlanması ve kebabın sunumuna kadar tüm yapılış aşamalarını içeren bir program hazırlandığını söyledi.

İskenderoğlu, programın formatı gereği bir hafta boyunca "İskender Döner Kebabı"nın hazırlanışını izleyen ve bilgi alan sunucu Jamie Carrutheurs'un, çekimlerin son günü kebabı tek başına hazırladığını ve kendisinden 10 üzerinden 8 aldığını belirtti.

Yavuz İskenderoğlu, "İskender Döner Kebabı"nı dünyaya tanıtmak için çabalarının sürdüğünü vurgulayarak, 2007 yılında Washington, Münih ve Atina'da şube açacaklarını bildirdi.