İngiliz taraftar bıçaklanarak öldürüldü

LİZBON (İHA) - Portekiz polisi, 27 yaşında bir İngiliz futbol taraftarının Lizbon'un merkezinde, Ukraynalı olduğu belirlenen bir yankesici tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü bildirdi.

Lusa haber ajansının Hırvat olduğunu belirttiği suçlunun aslında Ukraynalı bir yankesici olduğu polis kaynakları tarafından doğrulandı. Polis yetkilisi Hipolito Cunha, meydana gelen bu üzücü olayın Avrupa Şampiyonası ile bir ilgisinin olmadığını vurgulayarak, "Bu olayın özellikle İngiltere-Hırvatistan maçı sonucuyla hiçbir ilgisi yoktur. Saldırgan, şüpheli bir yankesici" dedi.
Saldırının, İngiltere'nin Hırvatistan'ı 4-2 yenerek çeyrek finale yükseldiği maç sonrasında meydana geldiği belirtildi. Lizbon polis sözcüsü Isabelle Canelas, şüphelinin tutuklandığını bildirdi. UEFA'da yayınladığı açıklamasında saldırının nedeninin aşırı alkol olduğunu ve bu saldırının önceden planlanmış bir eylem olmadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Şampiyonayla ilgili olarak diğer bir olayın da Avusturya'nın başkenti Viyana'da meydana geldiği açıklandı.

APA haber ajansının haberine göre; Viyana'da meydan gelen olayda polisin yaklaşık 500 kadar Hırvatistan taraftarıyla çatıştığı ve iki kişinin tutuklandığı duyuruldu.