İngiliz turistin bedava tatil rüyası sona erdi

MUĞLA (İHA) - Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden birisi olan Marmaris'te, bindiği taksinin şoförü tarafından soyulduğunu iddia ederek sigortadan para alıp tatilin bedavaya getirmek isteyen İngiliz turistin hayali, suya düştü. Turistin çalındığını söylediği eşyaları üzerinden çıktı.

Edinilen bilgiye göre, bir haftalığına Marmaris'e tatile gelen ve harcadığı parayı sigorta şirketinden çıkartmayı hedeflediği ileri sürülen 17 yaşındaki Paul Andrew Osben isimli İngiliz turist, Marmaris Polis Merkezi'ne gece bindiği taksici tarafından soyulduğu iddiasıyla başvuru yaptı. İngiliz Obsen, gece oteline gitmek için bindiği taksinin şoförünün 20 YTL parasıyla cep telefonu ve boynundaki altın kolye ve kolyesindeki yüzüğünü çalındığını iddia etti.

Reklam
Reklam

İfadesini verip karakol bahçesinde arkadaşlarıyla bekleyen İngiliz turist, nöbet tutan polis memurunun İngilizce bilmediğini düşünerek tatilini bedavaya getirmek için böyle bir yalan uydurduğunu arkadaşına söyledi. Turistin bu sözlerine şahit olan polis memuru, turistin üzerini aradı. Aramada çalındığını iddia ettiği altın kolye ve cep telefonu İngiliz gencin üzerinde çıktı.

Olaydan sonra polis, turiste "suç uydurmaktan" işlem yaparken savcılıkta İngiliz genç hakkında soruşturma başlattı.

Gerçek amacının sigortadan para almak ve tatilini bedavaya getirmek istediği anlaşılan turist, Marmaris Adliyesi'ne çıkartılırken, soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.