İngiliz turistler Alanya’ya, sahte Hindistan parası bozdurmak için gelmiş

Antalya’nın Alanya ilçesinde biri bayan iki İngiliz vatandaşı, sahte 234 bin Hindistan Rubisi, 2 bin...

Antalya’nın Alanya ilçesinde biri bayan iki İngiliz vatandaşı, sahte 234 bin Hindistan Rubisi, 2 bin 420 sterlin ve bin 730 sahte Türk Lirası ile birlikte gözaltına alındı. Zanlılar, bazı döviz bürolarında sahte paraları bozdururken güvenlik kameralarına yakalandı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri iki İngilizin, ilçede döviz bürolarında sahte para bozdurduklarını öğrendi. İngiliz turistleri, döviz bürolarının güvenlik kameralarından takip eden KOM ekipleri, Okurcalar Beldesi’nde bir otelde kalan aslen Hindistanlı olan İngiliz vatandaşı Ithsham Khan (21) ve Cecıly Atkınson'ı (22) gözaltına aldı. Kaldıkları otelde yapılan aramada 234 bin Hindistan Rubisi, 2 bin 420 Sterlin ve para bozdurma işinden elde ettikleri bin 730 lira para ele geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz