İngilizceyi Abd'lilerden Öğrenecekler

Adana Özel Burç Okulları, İngilizce dil eğitimi için Amerika'yı öğrencilerinin ayağına getiriyor. Yaz kampı kapsamında...

Adana Özel Burç Okulları, İngilizce dil eğitimi için Amerika'yı öğrencilerinin ayağına getiriyor. Yaz kampı kapsamında ABD'den gelen öğretmenler, öğrencilere İngilizce eğitimi verecek.

Burç Çukurova Orta Okulu Müdürü İlhami Kara, yaptığı açıklamada, 17 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında düzenleyecekleri yaz kamplarıyla artık hiç bir çocuğun İngilizce öğrenmek ve geliştirmek için ABD'ye gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.

ABD'den getirecekleri uzman öğretmenlerle dil eğitimi vereceklerini belirten Kara, böylece öğrencilerin daha kolay ve daha eğlenceli İngilizceyi öğrenebileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

İletişimsel dil eğitimi yöntemiyle öğrencilere İngilizce öğretimini klasik sınıf ortamından çıkarıp, ABD'li öğretmenler eşliğinde sınıf dışındaki aktivitelerle yaşayarak öğreteceklerini vurgulayan Kara, kamp boyunca öğrencilerine karşılıklı İngilizce okuma ve dinleme aktiviteleriyle eğitim verileceğini kaydetti.

Kara, şunları anlattı:

‘’Burç okulları olarak eğitim konusunda çok hassasız. Öğrencilerimize her konuda en kaliteli eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. Ortak dil olan İngilizceyi öğrenmek ve konuşmak da her alanda önemli. Bu anlamda düzenleyeceğimiz yaz kampıyla öğrencilerimizin yabancı ülkeye gitmeden ABD'li öğretmeler sayesinde İngilizceyi daha rahat bir şekilde öğrenmesini sağlayacağız. Derslerimiz her gün 3 saat sürecek. Aynı zamanda her öğrenciye kamp için özel hazırlanmış İngilizce aktivite kitabı hediye edeceğiz. Öğrenciler Amerikalı öğretmenler eşliğinde bu kitaptan okuma ve dinleme aktiviteleri yapacak.’’

ÖĞRENİRKEN EĞLENECEKLER

Eğitim süresince öğrencilerine toplumsal sorumluluk gerektiren konularda proje hazırlayıp, sunum yapmalarına da olanak sağlayacaklarını ifade eden kara, düzenleyecekleri sosyal etkinliklerle öğrencilerin öğrenmelerinin yanı sıra eğleneceklerini de bildirdi.

Reklam
Reklam

Kara,’’öğrencilerimiz kamp süresince öğleden sonra yarım günlük geziler yapacak. Sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle yaz kampının doyasıya tadını çıkaracaklar. İş adamları, sivil toplum liderleri, seçilmişler ve atanmışların tecrübelerini İngilizce olarak dinleyecek ve onlarla söyleyişi yapacaklar’’ diye konuştu.

Öğrencilerin gördüklerini ve dinlediklerini İngilizce olarak not alacaklarını, fotoğraflar çekerek bu program için hazırlanmış FEBA İngilizce hatıra kitabına işleyerek sunumlar yapacaklarını anlatan Kara, şunları kaydetti:

‘’Tüm gezi ve aktiviteler eğlencenin yanı sıra çocuklarımızın ABD'li öğretmenleriyle sürekli İngilizcelerinin geliştirildiği açık hava sınıfı işlevi görecek. 9 ay boyunca yoğun eğitim ve öğretim programlarıyla yorulan öğrencilerin yaz döneminde dinlenmeleri ve tatil yapmaları en doğal hakları. Ülkemizde yaz tatili 3 ay gibi uzun bir süredir. Genellikle çocuklarımız bu dönemde internet, cep telefonu ve bilgisayar oyunlarıyla vakit geçirmekte. Okulumuz ailelerin çocuklarına sunacakları mükemmel bir alternatif hazırladı. Yaz kampı, öğrencilerin ABD'l öğrenciler eşliğinde hem eğelenecekleri hem de İngilizcelerini geliştirebilecekleri harika bir program.''

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: