İngilizler Türk konsolosluğuna teslim edildi

Guardian Gazetesi, İngilizlerin Bingazi'deki Türk Konsolosluğu'na teslim edildiğini yazdı.

LONDRA (ANKA) - Gazze'ye yönelik bir yardım konvoyunun Libya'dan geçerken Bingazi yakınlarında saldırıya uğradığı, kısa bir süre için kaçırılan konvoydaki beş İngiliz vatandaşının serbest bırakılmasından sonra Bingazi'de Türk Konsolosluğuna teslim edildiği bildiriliyor.

Guardian gazetesi, Libya Savunma Bakanlığı'nın Önleyici Güvenlik Komutanı Abdul Bargahathi'nin gruptaki kadınların cinsel saldırıya maruz kalmakla birlikte tecavüze uğramadığını belirttiğine dikkat çektiği haberinde Barghathi'nin şu sözlerini de yansıttı:

Reklam
Reklam

"(Bingazi'de) İngiliz Konsolosluğu olmadığı için (grup) Türk Konsolosluğuna teslim edildi. Üç kadın ağır yaralı değil ve kendileri ile İngiltere'nin konsolosluk görevleri ilgileniyor."

Bu arada, gazete, Salı günü meydana geldiği belirtilen olay ile ilgili olarak, "Londra'daki Türk yetkilileri, iki kız kardeş, babaları, diğer bir kadın ile bir adam, Salı günü Bingazi yakınlarında kaçırıldı ve daha sonra serbest bırakıldı. Bir sözcü "Şimdi Türk Konsolosluğu'ndalar ve emniyetteler' dedi" diye yazdı.