İngilizlere Türk takısı

Adana - Adana'da bir sanat galerisi işletmecisi, geliştirdiği farklı ürünlerle İngiltere'de el sanatları ürünü satışı yapan mağazalara kolye ve küpe ihraç etmeye başladı.

Sanat galerisinin işletmeciliğini yapan Gül Ezer, son yıllarda takı sektöründe yaşanan hızlı gelişmeye ayak uydurmak için sıra dışı tasarımlarla rakiplerinden bir adım öne çıkmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Ezer, işletmede, hazır boncuklarla yapılan ürünlerin kaldırım dahil hemen her yerde satışının yaygınlaşmasıyla sadece renkli cam kullanarak özgün eser tasarımına yöneldiğini belirterek, bu konuda uzmanlaştığını ifade etti.

Reklam
Reklam

İşletmesinin bir köşesindeki mini atölyesinde, İtalya ve Çek Cumhuriyeti'nden ithal edilen cam çubukların eritilmesiyle elde ettiği tasarım yelpazesini zamanla zenginleştirdiğini belirten Ezer, "İlk zamanlar Adana ve çevre iller ile Ankara, İstanbul ve İzmir'den gelen talepleri karşılarken, oluşturduğumuz internet sitesiyle İngiltere'de faaliyet gösteren bazı mağazaların dikkatini çektik ve bir miktar örnek ürün ile katalog gönderdik" dedi.

Ezer, gönderilen ürünlerin beğenilmesi üzerine Londra'ya ilk etapta 500 parça kolye ve küpe ihraç ettiklerini ifade ederek, "Bir Türk tasarımcısı olarak ürünlerimizin İngiltere'deki hanımların kulak ve boyunlarını süsleyecek olması beni mutlu etti. Sektörde ayakta kalmak için farklı eserleri ortaya koyma konusunda verdiğim çabanın sonucunu aldığıma inanıyorum. Önümüzdeki yılın ilk haftasında yine bizimle bağlantı kuran, trafik kazası sonucu Prenses Diana ile birlikte hayatını kaybeden Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed'in sahibi olduğu Harrods mağazasına da bir seri ürün ve katalog göndereceğiz. Aynı zamanda
Fransa ve Avusturya'daki bazı mağazalardan da ürün alabilecekleri konusunda bilgi geldi"dedi.

Reklam
Reklam