İngiltere, ABD ile görüş ayrıldığını reddetti

Londra - İngiltere Savunma Bakanlığı, Irak politikası konusunda ABD ile İngiltere arsında görüş ayrılığı yaşandığı iddialarını reddetti.

ABD'nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad'ın, İngiltere'nin Irak'ın güneyinde Basra'daki asker sayısının aynı kalmasını istediklerini söylemesinin ardından bir açıklama yapan İngiltere Savunma Bakanlığı, hükümet tarafından yapılan planlamanın uzun vadeli Irak stratejisi ve Iraklıların güvenlik açısından ortaya koydukları taleplerle uyumlu olduğunu belirtti.

ABD'nin Irak'ta asker sayısını arttırmayı planladığı bu yıl boyunca Basra'daki askerlerinin bir kısmını çekmeyi hedefleyen İngiltere Savunma Bakanlığının sözcüsü, "Irak'taki faaliyetler açısından ABD ile aramızda bir gerginlik yaşanmıyor. Biz Irak'taki koalisyonun ana parçalarından biriyiz. Irak'ta bir geçiş dönemi stratejisi uygulanıyor ve biz ABD ile birlikte bu stratejinin bir parçasıyız. Bu süreç Irak'ın farklı bölgelerinde ayrı bir süratte gelişecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Tony Blair'in sözcüsü de ABD ile İngiltere arasında İngiltere'nin Irak'taki asker sayısı konusunda bir görüş ayrılığı bulunmadığını söyledi.