İngiltere Başbakanı May Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı: Şoke oldum

İngiltere Başbakanı Theresa May, İstanbul'dakiterör saldırısı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. May terör saldırısını şiddetle kınarken, şoke olduğunu ifade etti.

İngiltere Başbakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, Theresa May, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla aradı. May görüşmede İstanbul'daki terör saldırısının kendisini şoke ettiğini ve çok üzgün olduğunu ifade etti.

"MAY TAZİYELERİNİ İLETTİ"

Açıklamada "Başbakan, taziyelerini iletti ve saldırıyı şiddetle kınadı, Birleşik Krallık'ın her türlü teröre karşı Türkiye ile omuz omuzda olduğunu yineledi" denildi.

"MAY: SONRAKİ GÖRÜŞMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Bu arada sözcü, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, aradığı için May'a teşekkür ederken hem Erdoğan hem de May'ın sonraki görüşmeyi sabırsızlıkla beklediklerini söylediklerini de kaydetti.

Reklam
Reklam

MERKEL DE ERDOĞAN'I ARADI

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, İstanbul'daki terör saldırısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Merkel, terör saldırısı nedeniyle Erdoğan'a baş sağlığı diledi.

YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI'NDAN ERDOĞAN'A TAZİYE TELEFONU

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, terör saldırısı dolayısıyla taziyelerini iletti.

Ayrıca Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi George Yennimatas da Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Halit Çevik'i telefonla arayarak taziyelerini sundu.

DÜNYA LİDERLERİNDEN ERDOĞAN'A TAZİYE TELEFONLARI

Terör saldırısının ardından Katar Emiri Al Sani, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Reklam
Reklam

İstanbul'daki terör saldırısının ardından, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.