İngiltere bilet karaborsacılarına savaş açtı

İngiltere Futbol Federasyonu'nun, internetten yapılan yetkisiz bilet satışlarına karşı yeni bir yasa çıkarıldığını ve karaborsacıların engelleneceğini duyurmasının ardından, UEFA ve FIFA'dan da yeni karara destek geldi.

İngiltere ve Galler'de geçerli olacak ve internetten yapılan yetkisiz bilet satışlarının önlenmesini amaçlayan yasanın, gerçek futbol hayranlarının yararına olacağını açıklayan UEFA ve FIFA, taraftarların emniyetini ve güvenliğini sağlamak açısından bu kararın büyük bir adım olduğunu açıkladılar.

Reklam
Reklam

UEFA Yasal İlişkiler ve Kulüp Lisanslama Direktörü Gianni Infantino, yaptığı açıklamada, kararın karaborsacıları önleme açısından önemli olduğunu ve futbola zarar veren tartışmaların önüne geçebileceğini belirtirken, UEFA'nın, kaçak bilet satışları konusunda da aynı uygulamayı talep edebileceğini kaydetti.

Infantino ayrıca, bu kararın diğer ülkeler için de örnek teşkil edebileceğini, spor yetkilileri ile hükümetlerin beraber çalışmaları durumunda neler yapılabileceğinin bu yasayla görüleceğini sözlerine ekledi.