İngiltere bu rezaleti konuşuyor

İngiltere’deki bir çiftlikte göçmen çocukların tarım işçisi olarak çalıştırıldığı ortaya çıktı.

İngiltere’deki bir çiftlikte göçmen çocukların tarım işçisi olarak çalıştırıldığının ortaya çıkması, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu çocuk kaçakçılığı sorununun vahim noktalara geldiğini gösterdi. Tarlada çalışan çocuklardan biri henüz 9 yaşında. 12 yaşındaki bir kız çocuğunun da hamile olduğu anlaşıldı.
Geçtiğimiz hafta, İngiltere’nin tarım işçilerine lisans vermekle yükümlü devlet organlarına bağlı müfettişler, dondurucu soğukta yazlık elbiseler giyen, aç ve susuz çocuk ‘kölelerin’ çalıştırıldığı bir çiftlik keşfetti.

Reklam
Reklam

Yetkililer, polis eşliğinde Worcester bölgesindeki Kempsey kasabasında bulunan çiftliğe baskın düzenledi. 50 Romen işçinin çalıştığı düşünülen çiftlikte, yaşları 9 ile 15 arasında değişen beş erkek, iki de kız çocuğu bulunduğunu tespit etti. Çocuklar, yerel saat ile baskının yapıldığı 07.30’da tarlada çalışırken bulundu.

İnceleme yapılan tarlada ayrıca 3-5 yaş grubu çocukların giydiği bir çift ayakkabı bulunması, şüpheleri iyice artırdı. Polis yetkilisi Linda Boyle, bir yıldan beri çocuk işçilere yönelik çok fazla ihbar aldıklarını ve geçmişteki aramalarda tarlalarda çok sayıda çocuk eldiveni bulduklarını söyledi.

ÇOCUKLAR İŞÇİLİĞE ZORLANIYOR

Yetkililer, Romen göçmenlerin baskın esnasında kaçtığını, bölgede ayrıca kaçak Hindistanlı işçilerin de bulunduğunu belirtti. Kaçak çocuk işçilere yönelik operasyonlarda ise şu ana kadar 16 ayrı noktada 28 Romen çocuk kurtarıldı. Çocukların arasında hamile olan 12 yaşında bir kız çocuğu olduğu ifade edildi.

Londra’nın doğusunda yapılan baskınlarda ise 16 farklı adreste yaşları 3 ile 17 arasında değişen 103 çocuk bulundu. Yetkililer, çocukların çeşitli işlerde çalıştırılmaya zorlandığını ve Londra’da dilenerek veya hırsızlık yaparak her çocuğun yılda 100 bin sterline kadar varan paralar kazanabildiği uyarısını yaptı.

Reklam
Reklam

İngiltere, insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenen kişilerin daha kolay sorgulanmalarının sağlanması için Avrupa Birliği’ne (AB) başvurmayı düşünüyor.